Arthur Metz Riesling

Raikkaan sitruunainen ja kypsän hedelmäinen Arthur Metz Riesling Alsacesta on miellyttävän kuiva viini ja istuu mainiosti muun muassa monen erilaisen kalaruoan kanssa. Kantaa hyvin myös voimakkaammat, esimerkiksi aasialaisia makuja sisältävät kalatarjottavat.

Riesling on Alsacen alueen kuuluisin rypälelajike ja yksi neljästä ns. jalosta rypälelajikkeesta. Arthur Metz Rieslingiin käytetyt rypäleet on keräämisen jälkeen nopeasti puristettu, käyminen kesti 7-10 päivää lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Valmistuksessa vältetään malolaktinen käyminen.

Alsacen laatuviinialue sijaitsee Ranskan koilliskulmalla Vosgesin vuoriston ja Rein-joen välissä lähellä Saksan rajaa. Arthur Metzin viinitalo sijaitsee Alsacen kuuluisan viinireitin pohjoisosassa. Se on yksi Alsacen alueen suurimmista viinintuottajista sekä johtava Crémant d'Alsacen valmistaja. Metz on perinteikäs viinitalo, joka on perustettu jo vuonna 1904. Nykyisin se kuuluu Les Grands Chais de France yhtiöön. Arthur Metz tekee yhteistyötä lähes 600 viinintuottajan kanssa, joilla on yhteensä yli 1000 hehtaaria viinitarhoja. Viinien korkea laatu on aina ollut heidän tärkein päämäärä ja sitä tukevat useat investoinnit tuotantolaitoksiin sekä erittäin laadukas ja ammattitaitoinen ryhmä enologeja.