Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten

Arthur Metz on yksi Pohjois-Alsacen suurimmista viininvalmistajista, joka on tullut kuuluisaksi erityisesti crémanteistaan sekä istutuksista pohjoisilla Grand Cru -tarhoilla. Altenberg de Bergbietenin Grand Cru on kooltaan 29 hehtaaria ja se on yksi Alsacen pohjoisimmista. Altenberg on mainittu jo keskiaikaisissa dokumenteissa ja monilla kirkon korkea-arvoisilla piispoilla on ollut tarhalla köynnöksiä. Tämän tarhan viineille on tyypillistä erittäin hienot kukkeat aromit ja raikkaus.

Arthur Metzin Grand Cru Altenberg de Bergbieten on maultaan vivahteikas ja ryhdikäs, maussa on kypsää persikkaa ja sitrusta, kevyttä mineraalisuutta, hieman kukkaisuutta, hedelmäisyyttä, reilua hapokkuutta sekä parfyyymista makeutta. Taustalla petroolisuuteen vivahtavaa mineraalisuutta. Oikein ryhdikäs ja tasapainoinen kokonaisuus, josta löytyy Grand Cru -tarhan tuomaa kypsyyttä ja syvyyttä. Viini sopii erinomaisesti vaalealihaisille kalaruoille, mutta kestää hyvin vaikka blinien suolaisuuden ja raa'an sipulin.

Arthur Metzin viinitalo sijaitsee Alsacen kuuluisan viinireitin pohjoisosassa. Se on yksi Alsacen alueen suurimmista viinintuottajista sekä johtava Crémant d'Alsacen valmistaja. Metz on perinteikäs viinitalo, joka on perustettu jo vuonna 1904. Nykyisin se kuuluu Les Grands Chais de France yhtiöön. Viinien korkea laatu on aina ollut heidän tärkein päämäärä ja sitä tukevat useat investoinnit tuotantolaitoksiin sekä erittäin laadukas ja ammattitaitoinen ryhmä enologeja.