Arthur Metz Cremant D`Alsace Brut Millésime

Laadukas Crémant d’Alsace Arthur Metziltä. Hyvä hapokkuus, maussa vihreää omenaa, mukavaa kirpeyttä ja kevyttä paahteisuutta. Sopii aperitiiviksi tai esimerkiksi kalapöytään.

Perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistettu korkealaatuinen crémant. Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen ja paahteinen. Perusviini on käynyt seitsemän päivää lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Sen jälkeen viinit suodatettiin, sekoitettiin ja pullotettiin. Pullokäyminen kesti 3 – 4 viikkoa, jolloin viiniin syntyvät kuplat. Toista käymistä seurasi vähintään 12 kuukautta kestänyt pullokypsytys sakan päällä, joka antaa crémantille ominaisia paahtoleipämäisiä ja kermaisia aromeja.

Alsacen laatuviinialue sijaitsee Ranskan koilliskulmalla Vosgesin vuoriston ja Rein-joen välissä lähellä Saksan rajaa. Arthur Metzin viinitalo sijaitsee Alsacen kuuluisan viinireitin pohjoisosassa. Se on yksi Alsacen alueen suurimmista viinintuottajista sekä johtava Crémant d'Alsacen valmistaja. Metz on perinteikäs viinitalo, joka on perustettu jo vuonna 1904. Nykyisin se kuuluu Les Grands Chais de France yhtiöön. Arthur Metz tekee yhteistyötä lähes 600 viinintuottajan kanssa, joilla on yhteensä yli 1000 hehtaaria viinitarhoja. Viinien korkea laatu on aina ollut heidän tärkein päämäärä ja sitä tukevat useat investoinnit tuotantolaitoksiin sekä erittäin laadukas ja ammattitaitoinen ryhmä enologeja.