Anakena Sauvignon Blanc Flat PET

Anakena viinejä koristaa lintumainen logo. Viinisarjan tarina perustuu Birdman-legendaan, josta viinin etiketti on saanut kuvituksensa.
Legendan mukaan joka kevät pääisäissaaren merilintu (Manutara) munii arvokkaan munan rannalla olevien kallioiden läheisyyteen. Tarinan mukaan Rapa Nuilla eli pääisäissaarella asuvat miehet osoittivat joka kevät vahvuutensa muille kyläläisille uimalla pitkän matkan Motu Nui saarelle, jossa tarinan mukaan linnun muna sijaitsee. Se mies, joka pääsee ensimmäisenä saarelle, löytää munan ja kuljettaa sen ehjänä takaisin saarelle sai kunnianimen Tangata Manu, nimi tarkoittaa lintumiestä. Lintumies sai vuoden ajan nauttia saarelaisten kunnioituksesta ja ihailusta, kunnes jälleen Manutara munii ensi vuonna uuden munan.

Anakena Sauvignon Blanc on erittäin kuiva, runsaan hapokas ja raikas viini. Viinirypäleet ovat kasvaneet erittäin kuivissa olosuhteissa ja sadonkorjuun aikana sääolosuhteet ovat olleet viileät. Alueelle on tyypillistä viileät yöt ja lämpimät päivät. Kasvuaikana kuiva sää johti pienempiin rypäleisiin, jotka ovat herkullisia ja täynnä makua.

Anakena Sauvignon Blanc on pakattu ympäristöystävälliseen litteään muovipulloon. Kevyen ja ympäristöystävällisen materiaalin sekä pullon litteän muotoilun ansiosta, pullomuoto on 87% kevyempi ja tilallisesti 40% pienempi kuin viinimäärässä samanlainen pyöreä lasipullo. Tutkimusten mukaan kevyemmällä pullolla voi säästää hiilidioksidipäästöjä jopa 500 grammaa per pullo.
Tämä ekologinen, litteä viinipullo on valmistettu 100% kierrätetystä muovista. Eli pulloa varten ei ole tarvittu tehdä uutta muovia ollenkaan. Tämä materiaalien uudelleenkäyttötapa luo uuden arvon ja käyttötarkoituksen jo olemassa olevalle muoville ja auttaa vähentämään sen päätymistä roskaksi ympäristöömme ja kaatopaikkajätteeksi.