Aino by Botter

Carlo Botterin 1928 perustamasta viiniliikkeestä on vuosien saatossa kasvanut kansainvälinen yritys, jolla on vientiä yli 25 maahan. Fossalta di Piavessa n.30 km päässä Venetsiasta sijaitseva perheyritys tuottaa ja pullottaa pääasiassa Veneton alueen tyypillisiä viinejä, mutta operoi myös koko Italian alueella. Perheyrityksen toiminnassa on tällä hetkellä mukana perheen kolme jäsentä: sisarukset Annalisa ja Alessandro ja heidän serkkunsa Luca. Annalisa vastaa markkinoinnista, Alessandro viineistä ja Luca myynnistä.

Aino by Botter on jatkumoa Jussi by Botter -viinin aloittamalle suomalaisnimisten viinien sarjalle. Italialaiset ystävämme Botterilla ovat halunneet tehdä Suomi 100-vuoden kunniaksi Jussin sekä Ainon, muistaakseen Suomen 100-vuotista historiaa. Viinien nimet ovat molemmat Suomen suosituimpien etunimien sarjasta.

Aino on ihastuttava kesäinen valkoviini, ja se sopiikin mainiosti puutarhajuhliin sekä rentoon nautiskeluun mökkeilyn ohessa. Aino on kypsynyt Etelä-Italialaisen paahtavan auringon alla Apuliassa. Puolikuiva maku hurmaa useimmat hedelmäisyydellään ja kaunis ulkoasu kertoo kesän kepeydestä, miltä viini maistuukin.