50° Riesling Trocken

50° Riesling Trockenin on tuottanut maailmankuulu Schloss Johannisberg. Viinin nimi tulee 50. leveyspiiristä, joka kulkee Johannisbergin viinitarhojen halki. Tuoksu on raikkaan hedelmäinen ja maussa löytyy viheromenaa, sitrus tuo pirteän eloisuuden ja persikka aromaattisuutta. Rapean ryhdikäs ruokaviini kalaruoille, runsaille salaateille ja vaalealle lihalle sekä loistava seurusteluviini.

50 astetta pohjoista leveyttä on pohjoisin leveyspiiri, jolla viiniä voi menestyksekkäästi viljellä. Alue on tunnettu viileistä ilmasto-olosuhteista, minkä seurauksena viineistä tulee erityisen tyylikkäitä ja raikkaita. Rheingau on oikea paratiisi Riesling rypäleille ja huippulaadukkaiden viinien tuotannolle.

Schloss Johannisberg toimii pääasiassa arvostetulla Rheingaun laatuviinialueella, joka sijoittuu Frankfurtista länteen, Reinin pohjoispuoleisille rinteille. Schloss Johannisberg lukeutuu alueen eliittiin ja on osa VDP-tuottajajärjestöä. Talo tunnetaan erityisen laadukkaista Riesling viineistään maailmanlaajuisesti ja sanotaankin, että Johannisberger Riesling viinit eivät ole trendiviinejä vaan legendaarisia viinejä, joita viiniharrastajat suuresti arvostavat. Viinien vahvuus on hienot vivahteet, runsaat aromit mausteisista yrteistä sitrushedelmiin sekä makeisiin, keltaisiin hedelmiin. Lisäksi viineistä löytyy hyvin erilaisia hapokkuusasteita ja eleganttia mineraalisuutta.