Helpot ja maukkaat tarjottavat ovat jokaisen juhlanjärjestäjän pelastus – inspiroidu ajoissa ja tallenna muistiin vaivattoman illanvieton herkullisimmat cocktailpalat. Täyteläinen porokaviaari, yllätyksellinen wasabikreemi ja makean hunajainen brie ilahduttavat makuhermoja laadukkaan proseccon kanssa nautittuna.
Juhlasesonki käy kuumimmillaan ja vuoden viimeiset viikot täyttyvät toinen toistaan hauskemmista kohtaamisista. Tiiu Piret loihti reseptit kolmeen herkulliseen pikkusuolaiseen, jotka nautitaan juhlavasti kuohuviinin saattelemina. Kauniista laseista tarjoiltu Mionetto nostaa minkä tahansa illanvieton juhlavuutta – suosittu kuohuva on saatavilla myös alkoholittomana versiona.

Maailman suosituimman proseccon, Mionetton, menestykseen vaikuttavat Glera-rypälelajikkeen ominaisuudet; sen raikkaus ja hedelmäiset aromit. Italialainen prosecco on helposti lähestyttävä kuohuviini, joka sopii moneen makuun. Kuplien monipuolisuus ja kepeys tekevät siitä täydellisen aperitiivin, juhla- ja seurustelujuoman.
Porokaviaari
Raaka-aineet
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g Crème Bonjour -ruohosipulituorejuustoa
100 g kylmäsavustettua poroa (leikkele)
Puntti ruohosipulia
Mustapippuria myllystä
Pieniä rieskoja
Puolukkasurvosta koristeluun
Valmistusohje
- Vatkaa tuorejuustot kulhossa kuohkeaksi, ja mausta mustapippurilla. Hienonna poro ihan hienoksi muruksi, silppua ruohosipuli ja sekoita tuorejuustotahnan joukkoon. Nosta kylmään maustumaan vähintään tunniksi.
- Tarjoile voissa paistetun rieskan päällä, ja koristele oliiviöljyllä notkistetulla puolukkasurvoksella.
Wasabimousse ja kirjolohen mäti

Raaka-aineet
1-2 tl wasabia
120 g smetanaa
2 dl kermaa
100 g kirjolohen mätiä
1 punasipuli
Ruohosipulia ja mustapippuria
Saaristolaisleipä
Valmistusohje
- Notkista wasabitahna kulhossa lusikalla – lisää joukkoon smetana, ja vatkaa vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa, ja yhdistä smetanavaahdon kanssa. Mausta mousse suolalla ja mustapippurilla.
- Nosta saaristolaisleivän päälle moussea, hyvin valutettua kirjolohen mätiä, hienoksi silputtua puna- ja ruohosipulia. Mausta mustapippurilla.
Hunajalla sulatettu brie-pala

Raaka-aineet
150 g briejuustoa
Kypsiä viikunoita
0,5 dl hunajaa
50 g manteleita
Sormisuolaa
Ranskalainen patonki
Oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
- Levitä patonkisiivut pellille ja valele oliiviöljyllä – paahda uunissa, kunnes saavat vähän väriä pintaansa.
- Rouhi mantelit veitsellä pienemmäksi ja lämmitä hunajan kanssa pienessä kattilassa.
- Nosta kullekin siivulle briejuustoa, neljännes viikuna sekä valuta kattilasta lämmintä mantelihunajaa. Ripottele vielä sormisuolaa vastapainoksi makeudelle.