Talven viiniuutuudet ilahduttavat nautiskelijaa

Upeat viinit täydentävät Viinilinnan valikoiman. Ylpeinä esittelemme joukkoon liittyvän kuplivan rieslingin, Viinilehden vuoden punaviinin, tammikuun erikoiserän helmen sekä muut uudet viinituttavuudet.

Tutustutaan Italista, Saksasta ja Espanjasta saapuviin tulokkaisiin!

Redentore Prosecco Brut Millesimato

11 % | 16,84 € | 0,75 l

Hurmaava Redentore Prosecco ilahduttaa Alkon tammikuun erikoiserien tuotteena – ole siis sukkela, jos mielit vielä maistaa tätä kuplivaa! Seurusteluun sekä kala- ja kanaruokien kaveriksi erityisen hyvin liittoutuva kuohuviini on maultaan pyöreän hedelmäinen ja upealla hapokkuudella säestetty. Tämä kuiva ja tyylikäs kupliva on kaiken lisäksi vegaaniystävällinen.

Dr. Pauly-Bergweiler – laaturieslingiä Saksasta

Mikäli tunnistaudut rieslingin ystäväksi, kannattaa Dr. Pauly-Bergweiler painaa ehdottomasti mieleen. Maineikas Moselin viinialue tunnetaan erityisesti hienostuneista, aromikkaista sekä erittäin hapokkaista rieslingeistä. Alueelta ponnistavan Dr. Pauly-Bergweilerin vahvuus piilee sen omistamissa viinitarhoissa – erittäin huolellinen tarhojen hoito, tarkoituksellisen matalat satomäärät sekä selektiivinen käsinpoiminta ovat laadun kulmakivet.

Blitz Riesling 2019

11 % | 9,98 € | 0,75 l

Pirteä ja puolikuiva Blitz Riesling on varmasti monille tuttu tuote – se löytyykin lähestulkoon maamme jokaisen Alkon hyllyltä. Ilolla otamme tämän monipuolisen valkkarin mukaan tuoteportfoliotamme täydentämään. Blitz Riesling viihtyy erinomaisesti kala- ja kanaruokien kaverina sekä seurusteluhetkissä sellaisenaan.

Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken

11,5 % | 11,99 € | 0,75 l

Makumieltymyksiltään kuivemman rieslingin ystävän valinta on Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken. Mukavan hapokas ja mineraalinen valkoviini kätkee makuihinsa viheromenan, ananaksen sekä hennon hunajamelonin aromit.

Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken

12 % | 12,48 € | 0,75 l

Oletko jo maistanut riesling-kuohuviiniä? Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken on tästä trendirypäleestä valmistettu kuiva kupliva, joka on maultaan aprikoosinen, viherpäärynäinen ja kypsän sitruksinen. Hedelmäisyyttä tasapainottaa hieno hapokkuus.

Dr. Pauly-Bergweiler Ürziger Würzgarten Riesling Trocken 2016

12 % | 14,99 € | 0,375 l

Vivahteikasta valkoviiniä edustaa Dr. Pauly-Bergweiler Ürziger Würzgarten Riesling Trocken, joka on todellinen laatuviini näppärässä puolikkaassa pullokoossa. Tämä kuiva ja hapokas saksalainen on maultaan keltaluumuinen, verigreippinen ja karviaishilloinen.

Viñedos de Alfaro Conde Del Real Agrado Reserva 2014

14,5 % | 19,99 € | 0,75 l

real-agrado

Viinin erinomaisuutta osoittaa 2012 vuosikerran valinta Viinilehden vuoden punaviiniksi vuonna 2020. Tässä on todellinen huipputuote suoraan maineekkaalta Riojan alueelta Espanjasta. Täyteläinen, taanniininen ja tamminen punaviini ihastuttaa moniuloitteisella aromimaailmallaan.

Espanjan Rioja tunnetaan oikeana viinialueiden klassikkona. Viñedos de Alfaro -viinitilan historia juontaa juurensa vuoteen 1973, jolloin tilan ensimmäiset kyönnökset istutettiin. Viinitarhat sijaitsevat DOC Riojan eteläisimmässä osassa ja iältään ne ovat 25-45 vuotiaita. Viñedos de Alfaro on yksi harvoista alueen tuottajista, joka saa käyttää tuotteissaan mainintaa Viñedos en propiedad. Tämä tarkoittaa, että tuotteet valmistetaan vain tilan omien tarhojen rypäleistä.