Talven uutuusviinit – tutustu eurooppalaisiin aarteisiin

Monipuolinen kattaus uusia valko-, puna- ja kuohuviinejä ilahduttaa viininystävää sydäntalvella. Eurooppalaisista viinikellareista tiensä Alkon valikoimaan löytävät kuusi uutta helmeä.

Viiniuutuudet on katettu pöytään – käydään yhdessä tutustumaan!

Valkoviinit

Freesoul Falanghina Organic

uutuusviinit

Paljon tykätty Freesoul Prosecco saa rinnalleen saman tuoteperheen valkoviinin. Ympäristöystävällinen ja käytännöllinen PET-muovipullo kätkee sisälleen italialaisen, kuivan ja hapokkaan viinin. Apuliassa eli Italian saappaankorossa valmistettu Freesoul Falanghina Organic on maultaan sitruksinen, päärynäinen, greippinen ja kevyen klementiininen.

Maan klassikkoherkut pastasta pizzaan sopivat mainiosti viinin seuraan. Olemukseltaan raikas valkoviini täydentää myös kalaherkut ja kevyet kasvisruoat.

Marqués de Cáceres Rioja Blanco

Laatuviineistä tunnettu Marqués de Cáceres tuo valikoimaan uuden toivotun lisän. Puolikkaasta 0,375 litran pullosta löytyy miellyttävän kuiva ja ryhdikkäillä hapoilla varustettu vegaaninen valkoviini. Raikkaasta ja hedelmäisestä Viura-lajikkeesta valmistetussa viinissä nousevat esiin kypsä greippisyys, viherpäärynäisyys, hunajameloninen ja kevyen yrttinen makumaailma. Eläväinen, elegantti ja pehmeä maku kutsuu nauttimaan viiniä monissa eri tilanteissa.

Espanjan Riojasta saapuva tulokas yhdistyy erinomaisesti vaalealle kalalle ja äyriäisille sekä salaattien ja kasvisannosten seuraan. Viini on myös miellyttävä nautiskeltava ihan sellaisenaan.

Miksi valita pienempi viinipullo? Tutustu viiteen valttiin & kurkkaa lisää suosituksia!

Punaviinit

Pop Up Season Organic Red

uutuusviinit

Särkymättömän, kevyen ja ympäristövastuullisen muovipullon suosio viinin pakkausmateriaalina kasvaa kohisten. Yksi syy lisää poimia hyllystä PET-pullo on herkullinen Pop Up Season Organic Red -uutuuspunaviini. Espanjalaisessa punaviinissä yhdistyvät tunnetut Cabernet Sauvignon, Monastrell- ja Syrah-rypälelajikkeet.

Amirault Grosbois Le Caillou Saumur-Champigny

Tyylikäs ja moniulotteinen uutuuspunaviini tulee Loiren alueelta, Ranskasta.  Amirault Grosbois Le Caillou Saumur-Champigny on valmistettu käsin pieniltä palstoilta poimituista Cabernet Franc -rypäleistä. Alhainen uutto alkoholikäymisen aikana säilyttää viinin aromaattisen raikkaana, eloisana ja hedelmäisenä.

Runsaanpunainen viini on tyyliltään keskitäyteläinen ja -tanniininen. Karhunvatukka, herukka ja tumma kirsikka nousevat vivahteikkaassa makumaailmassa esiin.

Talvikauden mehevät pataruoat sekä riista ja tapakset saavat tämän laadukkaan viinin loistamaan.

Kuohuviinit

Hans Baer Riesling Sekt

uutuusviinit

Rieslingistä valmistetut valkoviinit ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten sydämissä. Tästä hienona jatkumona tunnettuutta valtaavat suosikkilajikkeesta valmistetut ihanan raikkaat kuohuviinit. Hans Baer Riesling Sekt on sopivan hapokas, omenainen ja raikas. Viini tulee Saksan Rheinhessenistä, jossa Rieslingillä on ihanteellisen viileät kasvuolosuhteet, jotta rypäleen luontainen hapokkuus pääsee esiin.

Monien rakastamat Hans Baer -viinit edustavat saksalaisia, valikoituja laatuviinejä, jotka ovat lähteneet Rheinhessenistä matkalle ympäri maailmaa.

Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry

Uutuuscavan salaisuus on pienet, hienostuneet kuplat, jotka luovat suutuntumasta äärimmäisen herkullisen. Blanc de blancs tarkoittaa vain vaaleista rypälelajikkeista valmistettua kuohuviiniä. Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry syntyy kolmen cavalle tunnusomaisen lajikkeen yhdistelmästä. Valmistukseen käytetään 40 % Xarel-lo-, 30 % Macabeo- ja 30 % Parellada-lajiketta.

Valitse lasiin Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry, kun haluat kohottaa tunnelmaa aperitiivilla tai herkuttelet maukkailla juustoilla.