Talven 2022 viiniuutuudet esittelyssä – tutustu valloittaviin puna- ja roseeviineihin

Monipuolinen kattaus uusia puna- ja roseeviinejä ilahduttaa viininystävää pakkasten paukkuessa. Espanjasta, Etelä-Afrikasta ja Uudesta-Seelannista saadaan vahvistuksina kolme maistuvaa punaviiniä. Italiasta puolestaan tulee kaksi herkullista roseeviiniä, joista toinen kuplilla ja toinen ilman.

Viiniuutuudet on katettu – käydään yhdessä tutustumaan!

Murviedro Eko Monastrell

Espanjan Valenciasta, Välimeren läheisyydestä, matkannut Murviedro Eko Monastrell on hyvää hinta-laatusuhdetta edustava punaviini. Keskitäyteläinen ja miellyttävän pehmeä viini on valmistettu Espanjan toiseksi yleisimmästä tummasta lajikkeesta, Monastrellista.

Punaviinissä yhdistyvät ympäristövastuulliset arvot – se on luomu, vegaaniystävällinen ja pakattu kevytlasipulloon. Murviedro Eko Monastrell on parhaimmillaan seurusteluhetkissä sellaisenaan nautittuna, tapasten tai pasta-annosten yhteydessä.

Fish Hoek Shiraz

Fish Hoek Shiraz on pehmeän hedelmäinen ja keskitäyteläinen punaviini. Maussa nousevat esiin kypsän mehevät punaiset marjat. Viini on käytetty ranskalaisessa tammessa, joka tuo mukaan hieman tammen pyöreyttä ja tasapainoittaa viiniä luoden sille erinomaisen maun. Herkulliseen ja hiilineutraaliin reilun kaupan shiraz-viiniin on helppo ihastua!

Fish Hoekin tyyliin on aina kuulunut joukosta erottautuminen. Tilan viinimestari Bruce Jack uskoo viininvalmistamisessa perinteisten sääntöjen noudattamiseen, sekä samalla myös siihen, että ajan saatossa hän luo omia sääntöjä näiden rinnalle.

Uutuusviini rantautuu Alkon valikoimaan 24.2.


Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir

Uuden-Seelannin viiniosaamista esittää upea Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir. Ryhdikäs, mutta pehmeätanniininen punaviini on kypsynyt vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan ennen pullotusta. Laadukkaassa viinissä esiintyvät lajikkeelle ominainen marjaisuus ja raikkaus.

Alkon erikoiseristä löytyvällä viinillä on takanaan suomalaiset juuret ja kiinnostava tarina, kun maapallon toisella puolen tilaa emännöi viinintekijä Satu Lappalainen. Tästä syystä pullon kaulaa koristavat sekä Suomen että Uuden-Seelannin liput. Yhdistä viini herkän riistaruoan seuraan tai nauti makuparina sienirisotolle!

Ricossa Piemonte Nebbiolo Rosato

Arvostetusta Nebbiolo-lajikkeesta valmistettu uutuus on elegantti ja kauniin heleänpunainen roseeviini. Miellyttävän kuivassa viinissä on aistittavissa punaisia marjoja, kuten metsämansikkaa ja vadelmaa. Tasapainoiset hapot ja miellyttävä jälkimaku kruunaavat kokonaisuuden.
Trendikäs roseeviini ihastuttaa sellaisenaan nautittuna, mutta se sopii hienosti myös ruokailuhetkiin. Viilennä viini ja kaada lasiin ruokaisten salaattien, pastojen, kala- tai kana-annosten seuraksi.


Viiniuutuus löytyy Alkon valikoimasta maaliskuun alussa, 3.3. alkaen.


Cuvage Nebbiolo d’Alba Millesimato Rosé Brut 2017

Viiniuutuudet täydentää palkittu italialainen roseekuohuviini. Perinteisellä menetelmällä valmistettu Cuvage Nebbiolo d’Alba Millesimato on erittäin kuiva ja tyylikkään hapokas kupliva. Hienostuneessa ja aromaattisessa tuoksussa on häivähdys paahteisuutta, hentoa herukkaisuutta ja marjaisuutta. Maku on pitkä ja tyylikkäät kuplat kantavat pitkään eleganttiin jälkimakuun.

Palkittu kuohuviini on erinomainen valinta talven kupliviin hetkiin ja se tarjoaa vaativammallekin viiniharrastajalle upean elämyksen.

Viini on saatavilla Alkon erikoiseristä 3.3. alkaen.