Tätä Suomi juo – suosituin prosecco, rosee- ja luomuviini löytyvät Viinilinnan kellareista

Viinien myynti kasvoi Alkossa 15 % vuonna 2020 ja kansa on osoittanut, mitkä ovat suosituimmat tuotteet. Tutustu Suomen myydympiin viineihin!

Koronavuodesta johtuva myyntikanavien muutos kiritti myynnin kasvua Alkossa. Ravintoloiden aukiolojen ja matkustajaliikenteen rajoitukset ovat keskittäneet alkoholijuomien nauttimista kotioloissa ja kotimaan kamaralla. Nousevana trendinä voidaan pitää etenkin roseeviinejä, joiden myynti harppasi kokonaiset 40 %.

Mistä viineistä me suomalaiset olemme viime vuoden aikana nauttineet?

Myyntitilastoihin pohjaten makumieltymyksemme ovat mutkattomia ja selkeitä, ehkä tässä kiteytyy kansakuntamme tunnusomaisina pidetyt luonteenpiirteet. Meissä yhdistyy myös ennakkoluulottomuus erilaisia pakkausmuotoja kohtaan. Viinejä ostetaan paljon perinteisten lasipullojen lisäksi kartonkitetroissa, muovipulloissa ja hanapakkauksissa. Globaalilla tasolla pohjoismaita pidetäänkin edelläkävijöinä modernien pakkausinnovaatioiden suhteen.

Käydään yhdessä suomalaisten makumieltymysten kimppuun ja maistellaan vuoden myydyimmät viinit. Näitä kaikkia yhdistää erinomainen hinta-laatusuhde, eiväthän nyt tuhannet suomalaiset voi olla väärässä!

Suomen suosituin prosecco – Fiorissimo Prosecco

Ansiokkaasti jo toista kertaa peräkkäin vuoden myydyimmäksi proseccoksi on kruunattu Fiorissimo Prosecco. Tämän italialaisen kuohuviinin menestystarinaa selittää varmasti upean hedelmäisyyden ja raikkaiden kuplien muodostama liitto. Kuivaa ja keskihapokasta kuplivaa tahdittaa proseccoille tyypillinen päärynäisyys. Fiorissimo Prosecco loistaa seurustelumaljana ja se on varma valinta niin juhlahetkessä kuin arjenkin ilahduttajana.

Fiorissimo Prosecco Extra Dry

Pssst! Suomen suosituin prosecco sai loppuvuodesta myös roseesisaruksen ja Fiorissimo Rosé Prosecco Extra Dry ilahduttaa uusia ja vanhoja Fiorissimon ystäviä.

Suomen suosituin roseeviini – Woodie Rosé

Raikkaan kesäisinä pidetyt roseeviinit ovat lunastaneet paikkansa ympärivuotisina seurustelu- ja ruokaviineinä. Tätä osoittaa Alkon myynti, jossa roseeviinien osuus kasvoi viime vuonna merkittävät 40 %.

Punamarjainen ja miellyttävän kuiva Woodie Rosé on Shiraz-rypäleestä valmistettu aussiviini. Hyvän meiningin ja maukkaan ruoan ympäröimänä viihtyvä Woodie Rosé kätkeytyy ympäristövastuullisiin pakkauksiin. Se on saatavilla sekä litran kokoisessa kartonkitölkissä että kolmen litran hanapakkauksessa.

Woodie Rosé

Mieltymyksiltään hieman makeamman roseeviinin ystäviä on ilahduttanut Liisa Rosé, joka ylsi upeasti kolmanneksi myydyimmäksi tuotteeksi roseeviinikategoriassa. Puolimakeassa Liisassa korostuu punaiset marjat ja sitrushedelmät. Tasapainoisen kepeä nautiskeluviini on valmistettu trendikkäästä Bobal-rypäleestä ja se on saatavilla kätevässä ja ympäristöystävällisessä kartonkipakkauksessa.

Suomen suosituin luomuviini – Zensa Rosso Organico

Upea koko maan Zensa Rosso Organico on myydyimmän luomuviinin lisäksi myös Suomen suosituin italialaisviini. Nämä ovat todellisia hatunnoston arvoisia titteleitä huomioiden luomuviinien tarjonnan kasvu sekä Italian korkea arvostus viinimaana.

Zensa Rosso Organico

Lempeän hedelmäinen, mehevän hilloinen ja mukavan täyteläinen punaviini muodostuu kolmen rypäleen sekoituksesta. Kokeile tätä suosikkia esimerkiksi pizzan tai burgerin parina, viinin sopiva sokeri tähdittää mausteisempia makumaailmoja erinomaisesti. Klassisen lasipullon lisäksi Zensa Rosson löytää myös näppäränä hanapakkauksena.

Viinilinnalaisten ammattitaitoa italialaisten viinien tuntemuksessa osoittaa myös muut suomalaisiin kolahtavat makuelämykset. The Wanted Zin löytyy maan toiseksi myydyimpänä italialaispunaviininä, kun taas valkoviineissä vastaavaa paikkaa pitää Montalto Pinot Grigio. Saman listan sijalla kolme komeilee Montalto Cataratto Viognier.

Kaikki kiitos ja kunnia näistä upeista meriiteistä kuuluu tietenkin teille. Jatkamme otettuina retkiämme maailman viinikellareihin löytääksemme parhaat makuelämykset suomalaisten saataville jatkossakin, kiitos ja kippis!