Suomen suosituin prosecco ja roseeviini löytyvät Viinilinnan kellareista

Tämän hetken kuumimpiin viinitrendeihin lukeutuvat prosecco-kuohuviinit sekä paikkansa laseissa vakiinnuttaneet roseet. Mikä on Suomen myydyin prosecco? Entä kansamme eniten rakastama roseeviini? Lue lisää!

Alko julkaisee vuosittain myydyimpien viinien tilastot. Kiinnostaako sinua tietää, mitä kaadetaan lasiin juuri nyt? Tutustu suosituimpiin roseeviineihin ja proseccoihin ja selvitä, mitä Suomi juo. Viinejä yhdistää erinomainen hinta-laatusuhde – eiväthän nyt tuhannet suomalaiset voi olla väärässä!

Mutkaton maku ja ympäristön huomioiminen näkyvät viinivalinnoissa

Myyntitilastoihin pohjaten makumieltymyksemme ovat mutkattomia ja selkeitä. Lasiin valitaan konstailemattomia ja moneen makuun istuvia viinejä, jotka sopivat niin ruoan kanssa yhdistettäväksi kuin nautittavaksi sellaisenaankin. Ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen Alkossa myytiin valkoviiniä enemmän kuin punaviiniä.

Ennakkoluulottomuus erilaisia pakkausmuotoja kohtaan ja ympäristöystävälliset valinnat näkyvät juomavalinnoissa. Viinejä ostetaan perinteisten lasipullojen lisäksi hiilijalanjäljeltään pienemmissä kevytlasipulloissa, kartonkitetroissa, PET-muovipulloissa ja hanapakkauksissa. Globaalilla tasolla pohjoismaita pidetään edelläkävijöinä modernien pakkausinnovaatioiden suhteen.

Viinintuottajan sitoutuminen kestävään kehitykseen ja ympäristötyöhön merkitään Alkossa Vihreä valinta -symbolilla. Vuonna 2022 litramääräisesti jo yli puolet myydystä viinistä kuului Vihreä valinta -kategoriaan.

Suomen suosituin prosecco – Mionetto Prosecco Brut Organic

Alkon valikoiman yli 150 proseccosta suosituin on Mionetto. Italialaisen Mionetto Proseccon suuresta suosiosta ja erinomaisuudesta kertoo se, että kuohuviini on myös maailman suosituin prosecco. Ensiluokkaiset rypäleet yhdistettynä viinintekijöiden huippuosaamiseen ja uusimpaan teknologiaan ovat menestyksen salaisuus.

suomen-suosituin-prosecco

Mionetto Proseccon tuoksussa on aromaattista omenaa sekä erittäin kuivassa maussa raikasta sitrusta, päärynää ja aprikoosia. Kuplien runsaus ja kepeys tekevät siitä täydellisen kuohuvan nautittavaksi arjen tähtihetkissä kuin juhlahumussa.

Raikkaan hedelmäinen Mionetto löytyy myös laadukkaana alkoholittomana versiona. Suosittu Mionetto Alcohol Free Sparkling on saatavilla sekä Alkon että ruokakauppojen valikoimasta.

Suomen toiseksi myydyin prosecco löytyy myös Viinilinnan valikoimasta. Ikoninen Fiorissimo Prosecco Brut on vuosien ajan lukeutunut maamme myydyimpiin prosecco-kuohuviineihin.

Pirteän keltaiseen etikettiin ja näyttävään pulloon sonnustautunut Fiorissimo edustaa perinteikästä proseccoa. Täydellisen pehmeässä kuohuvassa yhdistyvät päärynäisyys, persikkaisuus ja viheromenaisuus.

Suomen suosituin roseeviini – Woodie Rosé

Monipuoliset roseeviinit ovat löytäneet ryminällä tiensä suomalaisten suosioon. Laaja kirjo pitää sisällään ryhdikkäitä ruokaroseita kuin myös heleän raikkaita seurusteluviinejä itsessään siemailtaviksi. Kurkkaa viisi syytä valita lasiin vaaleanpunainen viini!

suomen-suosituin-roseeviini

Punamarjainen ja miellyttävän kuiva Woodie Rosé on Shiraz-rypälelajikkeesta valmistettu australialaisviini. Hyvän meiningin ja maukkaan ruoan ympäröimänä viihtyvä Woodie Rosé kätkeytyy ympäristövastuullisiin pakkauksiin. Se on saatavilla sekä litran kokoisessa kartonkitölkissä että kolmen litran hanapakkauksessa.

Mieltymyksiltään hieman makeamman roseeviinin ystäviä ilahduttaa Liisa Rosé, joka yltää upeasti toiseksi myydyimmäksi tuotteeksi roseeviinikategoriassa. Puolimakeassa Liisassa korostuu punaiset marjat ja sitrushedelmät. Tasapainoisen kepeä nautiskeluviini on valmistettu trendikkäästä Bobal-lajikkeesta ja se on saatavilla kätevässä ja ympäristöystävällisessä kartonkipakkauksessa.