Viinimaailman uusin trendi on täällä – roseeprosecco saatavilla nyt

Prosecco Rosé on taidonnäyte siitä, miten monien suosikki prosecco-kuohuviini ja suuren suosion saavuttanut rosee kietoutuvat onnistuneesti yhteen. Vaikka viinin valmistuksella on vankat ja vanhat perinteet, tapahtuu alalla upeaa kehitystä jatkuvasti – roseeprosecco on hieno osoitus siitä!

Miksi roseeproseccoa ei ole aiemmin valmistettu? Miten se eroaa tavallisesta proseccosta? Tartu vastauksiin, sillä tässä on seuraava suuri viinitrendi!

Prosecco Rosé valloittaa Suomen

Alkon vakiovalikoiman ensimmäinen vaaleanpunainen prosecco, Divici Prosecco Rosé, on saatavilla joulukuusta alkaen. Divici-roseeprosecco valloittaa reippaasti yli puolet kaikista Alkon myymälöistä. Sitä voi myös tilata Alkon verkkokaupan kautta omasta lähimyymälästä noudettavaksi.

Divici Prosecco Rosé Extra Dry

11 % | 11,49 € | 0,75 l

divici-prosecco-rose

Divici Prosecco Rosé on uusi ja moderni viini, joka kuitenkin kantaa alueensa pitkää historiaa. Etiketin DIVICI-kirjaimet symboloivat antiikin Rooman numeroita ja pullon muoto jäljittelee kauniisti roomalaista pilaria. Elegantti ulkoasu huokuu modernia italialiasta tyyliä ja on kaunis lisä kattaukseen. Kaiken lisäksi tämä roseekuohuva on myös vegaaninen. Viehkeässä kuohuviinissä on hennosti punamarjaisuutta raikkaan sitruksisuuden ja viheromenaisuuden saattelemana.

Miksi roseeprosecco on uusi juttu?

Italian viinilainsäädäntöön tulee muutos ja jatkossa proseccon valmistukseen hyväksytään myös Pinot Nero (eli Pinot Noir) -rypälelajike. Tätä saa proseccon valmistukseen käytetyistä rypäleistä olla enintään 15 % osuus. Pinot Nero -rypäleen tumma väri antaa upean vaaleanpunaisen sävyn kuplivalle.

Mitä yhteistä tavallisella proseccolla ja uudella roseeproseccolla on?

Prosecco on nimitys kuohuviineille, jotka tuotetaan Koillis-Italian, pääasiassa Venetton, alueella ja joiden päärypäleenä käytetään Gleraa. Pääsääntöisesti proseccot valmistetaan Charmat-metodilla eli terästankeissa käyttämällä, joskin pieni osa tehdään myös pullokäymismenetelmällä.

Erinomaisena alkumaljana tunnettu prosecco sopii myös keveiden salaattien tai maistuvien leivonnaisten makupariksi. Samaa linjaa jatkaa myös uusi roseeversio.

Miten roseeprosecco taas eroaa tavallisesta proseccosta?

Ensimmäisenä silmään pistää tietenkin roseeproseccon hellyyttävän vaaleanpunainen väri, joten ulkonäöltään se eroaa tutusta vaaleankeltaisesta proseccosta merkittävästi.

Tavallinen prosecco on raikas, miellyttävän pehmeän makuinen ja helposti nautittava kuohuviini. Siksi se on varmasti lunastanutkin paikkansa monien kuohuviinin ystävien keskuudessa. Roseeproseccon pieni osuus Pinot Noiria tuo makuun hieman ryhdikkyyttä, mutta proseccolle ominainen päärynäisyys on edelleen vahvasti läsnä.

Roseeproseccoa voi valmistaa kuivimmasta mahdollisesta tyylistä eli Brut Naturesta hieman pyöreämpään ja hedelmäisempään tyyliin Extra Dryhin asti. Tavallisen proseccon makeusasteita puolestaan ovat Brut, Extra Dry ja Dry, jolloin se voidaan luokitella erittäin kuivan ja kuivan lisäksi myös puolikuivaksi.

Jos haluaa tehdä perusteellisen proseccovertailun, suosittelemme poimimaan testiin rinnakkain sekä Divici Proseccon että Divici Prosecco Rosén – näillä surffaat viimeisimmän trendin harjalla!