Rapurallaa! Viinivinkit rapujuhliin!

Odotettu rapukausi on vihdoin startannut! Snapsilaulut raikaa, ystävät ovat koolla ja pöytä notkuu rapukauden herkullisista antimista. Mikähän viini sopisi rapujuhlan herkkujen kanssa? Tässä Viinilinnan viinisuositukset rapuruokien kanssa:

Viinivinkit rapujuhliin:

Claymore Joshua Tree Riesling 2017 15,10€ 0,75l

Tiesitko, että Australia on maailman toiseksi suurin Rieslingin tuottajamaa? Ja heidän tuotantomäärät ja viinin laatu on myös jatkuvassa kasvussa.

Claymore Wines on laatuviinien talo, joka on tunnettu rohkeista ulkoasuistaan ja ensiluokkaisista viineistään. He nimeävät osan viineistä tunnettujen rock- albumien ja kappaleiden mukaan. Esimerkiksi, Purple Rain, London Calling, Bittersweet Symphony ja tämänkertainen U2-vetoinen Joshua Tree Riesling.

Joshua Tree on 100% Riesling Australian ehkä tunnetuimmalta Riesling-alueelta, Clare Valleysta. Clare Valley sijaitsee n. 150 km pohjoiseen Adelaidesta. Alue tunnetaan erityisesti raikkaan hapokkaista Rieslingeistä. Ilmasto ja maaperä ovat otolliset tämän hapokkaan lajikkeen kasvattamiselle, ja erityisesti 2017 oli todella onnistunut Riesling-vuosi.

Joshua Tree Riesling on kypsytetty terästankeissa parhaimman hapokkuuden ja aromikkuuden säilyttämiseksi. Alueen Rieslingit tunnetaan hyvästä kypsytyspotentiaalistaan ja tämä hinta-laatusuhteeltaan loistava Riesling on parhaimmillaan kahden vuoden sisällä vuosikerrasta.

Joshua Tree Riesling on kuiva, hapokas, viheromenainen, meloninen, limettinen, kevyen karviaismainen, hennon minttuinen, mineraalinen ja paljon muuta. Se on erittäin monipuolinen ruokaviini. Vähärasvainen kala, kana, kalkkuna, possu, simpukat, osterit ja varsinkin ravut toimivat sen kanssa loistavasti.

Jos olet epäillyt Australian kykyä tuottaa laadukasta Rieslingiä, niin viimeistään Claymore Joshua Tree Riesling poistaa epäilyksesi!

Pierre Chavin Côtes de Gascogne 2017 31,90€ 3l hanapakkaus

Viiniesittelyssä maukas viini vauhdikkaisiin rapujuhliin.

Ruotsin yksi myydyimmistä ranskalaisista hanapakkauksista on vihdoin rantautunut myös Suomeen. Viimeistään nyt on hyvä aika haudata ajatukset erikoispakkauksien huonommasta laadusta verrattuna lasipulloihin. Ihan vain jos otetaan huomioon jo pelkästään korkkivikojen määrä perinteisessä pullossa luonnonkorkissa, niin muovipullot ja hanapakkaukset ovat aika hyvä vaihtoehto. Jos epäilet nostaa viinilaatikkoa rapupöytääsi, niin kaada viini karahviin, mutta muista vähintäänkin huolehtia, että viini on erittäin hyvin viilennetty!

Cotes de Gascognen tuottaja Pierre Chavin on vuosien kuluessa erikoistunut pohjoismaisten viinimarkkinoiden tuntijaksi ja tuottaa viinejä etenkin suomalaiseen makuun. Yrityksen markkinoinnista vastaava Mathilde on asunut 3 vuotta Ruotsissa. Yhdessä viinintekijämiehensä kanssa he todella rakastavat kokonaisvaltaisesti pohjoismaista kulttuuria, luontoa ja elämäntapaa.

Côtes de Gascogne kuuluu Gasconyn viininviljelyalueeseen, joka sijaitsee Lounais-Ranskassa. Alueella viljellään pääosin valkoisia rypäleitä, kuten Gros Manseng, Colombard, Sauvignon Blanc sekä Chardonnay. Tämä kuiva, raikas laadukas valkoviini on mitä mainioin etenkin kala- sekä äyriäisruoille ja ruokaisille salaateille.

Erikoissuositus kokeilijoille: Jos sinun rapujuhlapöydästäsi löytyy paljon tilliä ja sitruunaa, ole rohkea ja anna vieraillesi mahdollisuus laittaa tillinoksa tai sitruunan siivu viinilasiin maustamaan nautintojasi!

2018 Nordic Wine Challenge kisassa Cotes de Gascogne sai Tukholmassa paras hinta laatusuhde mitalin.

Mukavia rapujuhlia!