Raikkaat boolit kuuluvat kesään – näillä ohjeilla onnistut!

Kesä on drinkkien auvoista aikaa. Kodeissa ja mökeillä innostutaan miksaamaan alkemistin lailla makuja yhteen. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun kesäloman ensimmäisenä aurinkoisena päivänä saa nostaa jalat ylös ja nauttia itse tehdyn drinkin takapihan rauhassa tai laiturin nokassa. Siinä hetkessä aika suorastaan pysähtyy. Jaamme viisi raikasta reseptiä, joilla onnistut takuuvarmasti.

Viinilinna suosittelee nauttimaan aitoja makuja aidoista hedelmistä. Mutta miten luoda raikas ja hyvänmakuinen booli, jolla hurmata kanssaihmiset? Huolet sikseen, ota reseptit talteen ja eikun kokeilemaan! Mittasuhteita skaalaamalla nautit herkullisista juomista myös pienemmällä tai suuremmalla porukalla.

Raikas kurkku-lime-inkivääri -booli 8:lle

32 cl kurkun makuista vodkaa
14 cl limemehua (4-5 limeä puristettuna)
1 l inkivääriolutta (esim. Ginger Joe) 

 Sekoita ainekset isossa kannussa keskenään runsaiden jäiden kera.
Koristele kurkkuviipaleilla ja vaikkapa limerenkailla.

Fresh Breeze (5l)

0,7 l kurkun makuista vodkaa
2 ploa Ginger People inkiväärisiirappia (1 plo 237 ml)
1 ruukku tuoretta minttua
3 l hiilihapotettua vettä
Koristeeksi kurkkua ja limeä

Nypi mintut valitsemasi booliastian (vetoisuus vähintään 5 l) pohjalle
ja painele niitä hieman puukapustalla maun irtoamikseksi,
lisää muut raaka-aineet ja sekoita. Lisää koristeet sekä jäät. Nauti!

Golden Summer Punch (n. 5l)

0,7 l vodkaa
0,7 l puolikuivaa valkoviiniä
1,5 l tonic-vettä
2 l Happy Days -verigreippimehua
Koristeeksi kukkaketo “ice block”

Ohjeet kukkaketoon:

Kiehauta sopiva määrä vettä ja kaada lämmin vesi laakeaan astiaan esimerkiksi pakasterasiaan, joka mahtuu valitsemaasi booliastiaan. Ripottele veteen syötäviä kukkia sekä verigreipin viipaleita. Laita astia pakkaseen vähintään vuorokaudeksi.

Mittaa kaikki tuotteet valitsemaasi booliastiaan (vetoisuus vähintään 5 l). Sekoita, lisää jäädytetty kukkaketo astiaan, tarjoile ja nauti.

Mardigras (n. 5 l)

0,7 l rommia
1 l homemade lemonade
1,5 l Spritea
1,5 l Ginger Alea
Koristeiksi appelsiinin ja sitruunan siivuja

Lemonaden ohje:
0,5 l sitruunamehua
0,5 l vettä
250 g hienosokeria

Laita ainekset kattilaan ja kiehauta, anna jäähtyä.

Mittaa kaikki ainesosat mieleisesi booliastiaan (vetoisuus vähintään 5 l) ja lisää koristeet sekä jäät. Sekoita ja nauti!

Mustikkainen ginibooli 8:lle

 32 cl giniä
1 l karpalomehua
12 cl limemehua (n. 3 limeä puristettuna)
10 cl sokeri- tai vaniljasiirappia  

Sekoita ainekset isossa kannussa runsaiden jäiden kera.
Koristele ennen kaikkea pensasmustikoilla. Metsämustikat menevät helposti rikki ja värjäävät koko komeuden.  

Kurkkaa myös Viinilinnan kotibaarin ABC – välineet ja alkoholit!