Valmista helposti lämmittävä punaviinikaakao

Punaviinikaakao on ehkä hieman erikoinen, mutta samalla koukutta kuuma juoma. Olin hieman ymmälläni, kun ensimmäisen kerran törmäsin reseptiin, jossa samaan kaakaomukiin sekoitettiin maitoa, suklaata ja punaviiniä – mutta pakkohan sitä oli kokeilla!

Punaviinikaakaon valmistus

Vähärasvainen maito (2,5 dl) kuumennetaan aluksi kattilassa ja sen joukkoon sulatetaan huolella pieni kourallinen tummaa suklaata. Lopuksi joukkoon lisätään täyteläinen punaviini (1,5 dl) ja juoma kuumennetaan vielä kertaalleen.

Maitopohjainen kaakao kannattaa nauttia heti mukiin kaatamisen jälkeen. Jos juoma jää seisomaan lasiin pidemmäksi aikaa, oma koe-eräni alkoi hienokseltaan erottua, kun punaviini ja maitopohja pääsivät tanssahtelemaan keskenään samassa mukissa. Viinitollon makunystyröitä miellyttikin lopulta enemmän versio, jossa kaakao keitellään ensin jauheesta kuumaan veteen ja joukkoon lorautetaan tämän jälkeen täyteläistä punaviiniä.

Kun vielä koristelee lasin reunat suklaalla, sekoittuvat suussa yhdellä hörpyllä tumma makeus ja punainen mausteisuus.

Keittelin kaakaon joukkoon Hardys Brave New World Shiraz Black Edition -punaviiniä, joka on muheva nautiskeluviini jo sellaisenaankin. Täyteläinen ja tumman marjaisa punaviini ei jätä pliisua makuelämystä sohvalla nautittuna ja se passaa monipuolisesti myös lihojen kaveriksi.

PUNAVIINIKAAKAO (ilman maitoa)

2,5 dl kuumaa vettä
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl täyteläistä punaviiniä

Kuumenna kattilassa vesi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Lisää joukkoon punaviini ja kuumenna vielä kertaalleen.

BONARI: Sulata tummaa suklaata kulhon pohjalle ja dippaa lasien reunat sulaan suklaaseen. Nosta lasit hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy. Kun kuumana höyryävän juoman kaataa lasiin, alkaa reunojen suklaa nopeasti sulaa, mutta ainakin omassa koe-erässä se pehmenemisestään huolimatta pysyi reunoilla paikoillaan ­– kunnes herkkusuu hörppäsi kaakaosta ensimmäisen kulauksen.

Hyvää joulua toivottaa Viinitollo! 

IG: @Viinitollo