Pelottavan polttava Ginger Joe sopii syysjuhliin

Hilpeä halloween, notkuvien pöytien sadonkorjuuiltamat, perinteinen kekri tai syksyiset puutarhajuhlat pimenevässä yössä – inkiväärin polte ja oranssit viikset sopivat kattaukseen.

Aitoa inkivääriä sisältävä Ginger Joe polttelee kielellä kutkuttavasti ja täydentää juhlavan illan makupalettia. Valitsitpa pöytään kotoisia juureksia, näyttäviä kurpitsaruokia tai maistelumenun, jossa on vähän kaikkea, voit luottaa makeasti kuumottavaan inkivääriin.

Paitsi pelottavasti polttelevan makunsa ansiosta, Ginger Joe istuu syksyiseen kattaukseen myös värimaailmaltaan. Murretut ja oranssiin taittavat sävyt valtaavat kesän taittuessa sekä vaatetyylin että sisustuksen, joten on ainoastaan kohtuullista, että myös ruokapöydässä nähdään oranssin sävyjä.

Joko tiesit, miksi Ginger Joen ikonisten viiksien kärjissä lepattavat kullanhehkuiset liekit? Sukella Ginger Joen historiaan tästä!

Ohjeet kurpitsacoolerin kaivertamiseen

Haluatko viedä halloweenin näyttävästi maaliin? Kaiverra kurpitsasta lyhtyjä tai tuunaa veikeä kurpitsacooleri illan juhlajuomille. Kokosimme alle aloittelijan vinkit kurpitsan kaivertamiseen. Varaa vierelle laastareita ja ripaus huumoria ja muista, että tehty kurpitsalyhty on parempi kuin kaupan hyllyyn jäänyt aikomus!

  • 1. Leikkaa kurpitsasta kansi ja kaiverra tiesi kurpitsan sisään terävällä veitsellä. Mattopuukko toimii oivallisesti, mutta myös jämäkkä pihviveitsi ajaa asiansa. Pidä napakasti kiinni, kurpitsa on yllättävän liukasliikkeinen tyyppi.
  • 2. Koverra sisus ja siemenet irti veitsellä tai jäätelökauhalla ja siirrä odottamaan jatkokäsittelyä.
  • 3. Kaiverra, kunnes reunoilla on kauttaaltaan n. 1 cm kerros kurpitsaa, jotta et halkaise kuorta kaiverrusvaiheessa.

Joko tympäännyit näpertämiseen? Ei hätää – olet juuri kaivertanut itsellesi supertyylikkään coolerin! Lyö jääpalat isoon läpinäkyvään muovipussiin ja asemoi kurpitsan sisään. Asettele Ginger Joet cooleriin ja rentoudu. Good job!

Piisaako sinnikkyyttä vielä? Hyvä, jatketaan!

  • 4. Piirrä silmät, nenä ja suu kurpitsan kylkeen tussilla. Ujuta terävä veitsi varovasti kuoresta läpi ja herätä Jack O’Lantern henkiin.
  • 5. Kun silmät, nenä ja suu ovat valmiit, talleta kurpitsa-siemenmössö jääkaappiin ja siivoa jäljet.
  • 6. Aseta kurpitsan sisään led-kynttilä tai kosteutta sietävää valonauhaa ja asettele koristeeksi ruokapöytään. Viimeistele syksyinen tunnelma ripottelemalla kurpitsan sisään kanelia tai muskottia, joilla loihdit tupaan tunnelmallisen tuoksun. Kaiverrettu kurpitsa nahistuu vikkelästi, joten tähtää kaiverrustalkoot kattaushetken välittömään läheisyyteen. Ulkona viileässä kurpitsalyhty viihtyy pidempään.

Kaiverrustalkoissa syntynyt siemenhöttö on helppo jatkokäsitellä maukkaiksi suupaloiksi. Puhdista siemenet, suolaa ja öljyä ne uunipellillä ja paahda käännellen, kunnes sävy on kauniin rusehtava. Kurpitsamassan voi soseuttaa ja pakastaa pienissä erissä tai lisätä saman tien sosekeittoon, joka toimii näppärästi alkupalana.