Parhaat piknikviinit kulkevat kevyissä ja ympäristöystävällisissä pakkauksissa

Perinteinen piknik on aika lisätä kesän to do -listaa rikastuttamaan, mikäli se ei siellä jo ollutkin. Tuo ihanan yksinkertainen ja mieltäpiristävä aktiviteetti, jonka keskiössä on yhdessäolo. Huolellinen valmistautuminen, rattoisa kesäpeli sekä ajankohtaiset juomavinkit auttavat keskittymään juurikin tuohon itse olennaiseen eli seurusteluun.

Mitä pakata piknikille mukaan?

Ruoka & juoma

Huomioi eväiden säilyvyys, kermakakku tai kalafile eivät ole helpoimmat kumppanit lämpimällä ilmalla. Kukkaniityllä, rantakalliolla tai kannonnokassa istuskellessa on helpoin napsia pikkupurtavia. Siispä leikkaa, pilko ja puolita herkut valmiiksi jo kotona. Sitä näppärämpää, mitä suurempi osa ruoasta on sormin syötävää.

Parhaat piknikviinit kulkevat kevyissä ja ympäristöystävällisissä pakkauksissa, kartonkitetrat ja muovipullot ovat helppoutta arvostavan valinta. Muista toki myös vedenjuonnin tärkeys ja ota pullo messiin. Jotta juomat pysyvät viileinä ja virkistävinä, kannattaa kylmälaukkuun pakata jäitä tai kylmäkalleja matkaan. Spontaanin piknikin järjestäjä säästää aikaa ja ostaa jääpalat marketin pakastealtaasta.

Mukavuus

Sotkua tulee aina, joten pakkaa reilusti servettejä tai talouspaperia koriin. Ja ennen kaikkea, muista kerätä nämä sekä muut roskat lähtiessäsi mukaan – ihan ykkössääntö!

Mukavuudenhaluinen kesäpäivän viettäjä kantaa retkipaikkaan muutaman tyynyn ja viltin, mutta vanhalla lakanalla tai kylpypyyhkeellä pääsee jo pitkälle.

Yksi (Suomen kesässä) helpoimmin unohtuva seikka on auringolta suojautuminen. Mikäli sattuu hyvä tuuri, eikä räntää vihmo vaakatasossa, pakkaa aurinkorasva taskuun. Ja muista levittää sitä tasaisin väliajoin.

Pelit

Kantamuksia on jo melkoinen määrä, joten helpotimme elämää ja kehitimme Viiden sentin viinikisan seuruetta piristämään. Tällä kertaa voi mölkkykalikat jättää kotiin ja kaivella eteisen laatikosta viisisenttiset mukaan. Iloluontoinen peli on edullinen ja helppo toteuttaa. Viiden sentin viinikisa perustuu vanhaan kunnon petanqueen.

Viiden sentin viinikisa

Valmistautuminen ja säännöt:

1. Hanki hyvä ja rento piknik-viini (toimituksen suositukset alempana)
2. Jokainen pelaaja tarvitsee viiden sentin kolikon. Modaa kolikkosi omannäköiseksi tusseilla, teipillä, takomalla tai taivuttamalla.
3. Tee maahan heittomerkki, jonka takaa kolikko singotaan.
4. Vie viinipullo noin kolmen metrin päähän heittomerkistä. Jos osumia alkaa tulla liikaa ja liian nopeasti, siirrä pulloa kauemmaksi.
5. Heittäkää kukin vuorollanne kolikko pulloa kohti. Osumasta saa aina palkinnon, huolimatta kierroksen osumien määrästä. Jos kukaan ei osu pulloon, lähimmäksi heittänyt palkitaan.
6. Viiden sentin viinipelissä palkinto on noin 5 cl viiniä.
7. Lopettakaa ajoissa!

Pahaat piknikviinit kulkevat kevyissä ja ympäristövastuullisissa pakkauksissa

Gobeum Organic Tempranillo

Kätevään puolen litran tetraan on sujahtanut espanjalainen uutuuspunaviini. Mikäli miellät punaviinit turhan raskaiksi kevyiden piknikherkkujen kanssa, kannattaa maistaa tätä upean marjaista ja raikasta Tempranilloa. Rubiininpunainen Gobeum on omiaan serusteluun ja kevyen ruoan kaverina.

Pop Up Season Rosé kartonkitölkki

Raikas ja puolikuiva ranskalainen roseeviini, jonka kaunis pakkaus johdattaa mielen valloittavaan maalaismaisemaan kukkapeltojen keskelle. Tätä mielikuvaa tukee tuoksun hento kukkaisuus, jota siivittää kevyt marjaisuus. Eloisa hapokkuus ryhdittää viiniä ja miellyttävä pirskahtelevaisuus on kieltä kutittelevaa.

Liisa Kuningatar

Liisa Kuningatar 5,5% on nimensä veroinen herkkutuote ja kesän 2021 kausituote. Raikkaiden marjojen makeutta tasapainottaa napakka hapokkuus. Liisa on juomana monipuolinen, raikas ja maistuva. Se sopii nautittavaksi sellaisenaan, jäiden kanssa tai vaikkapa sangriana marjojen kera.

*Vähittäiskaupassa kauppa päättää lopullisen myyntihinnan.

Hardys Nottage Hill Shiraz ja Hardys Nottage Hill Sauvignon Blanc

Tapas-tyyppiset herkut ovat täydellinen pari tälle keskitäyteläiselle aussipunkulle. Kätevä, litteä pullomalli on vastuullisuutensa lisäksi helppo napata reppuun, piknikkoriin taikka leikkisästi takataskuun!

Jos haluat piknikviiniltä raikkautta ja hapokkuutta sopivassa suhteessa, on Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistettu valkoviini varma valinta. Litteän viiniparin valkoinen osapuoli maistuu erinomaiselta hyvin viilennettynä ja hyvässä seurassa nautittuna.