Paras piknikviini kulkee kevyessä ja ympäristöystävällisessä pakkauksessa

Perinteinen piknik on aika lisätä kesän to do -listaa rikastuttamaan, mikäli se ei siellä jo komeillutkin. Tuo ihanan yksinkertainen ja mieltä piristävä aktiviteetti, jonka keskiössä ovat yhdessäolo sekä herkulliset tarjoilut. Kartonkiin tai muoviin pakattu viini on paitsi kätevä myös vastuullinen valinta piknikkoriin. Lue lisää & poimi maistuvimmat juomavinkit kesähetkiin!

Paras piknikviini kulkee ympäristövastuullisessa pakkauksessa. Kartonkitetra ja muovipullo ovat helppoutta arvostavan valinta, sillä ne ovat kevyitä ja särkymättömiä. Jotta juomat pysyvät viileinä ja virkistävinä, sujauta kylmälaukkuun jäitä tai kylmäkalleja matkaan. Jos kylmälaukkua ei löydy, kannattaa kostea pyyhe laittaa etukäteen pakastimeen ja kietaista viinin ympärille kotoa lähtiessä.

Vastuullisessa viinipakkauksessa muovi peittoaa lasin

Sen kummemmin ajattelematta voisi muovipulloa pitää epäekologisena pakkauksena. Monesti näin onkin, mutta viinin kanssa tilanne kääntyy päälaelleen. Lasipullon valmistus on nimittäin ympäristöä kuormittavampaa kuin muovipullon. Tuotteen paino vaikuttaa myös kuljetuksessa syntyviin päästöihin ja tässäkin seikassa kevyempi muovipullo peittoaa lasisen.

Merkittävä ympäristöteko on pakkauksen kierrättäminen. Muoviset viinipullot voi kierrättää tuttuun tapaan kauppojen pullonpalautusautomaatteihin.

Asio Otus Rosato 2021 muovipullo

Suuren suosion saavuttanut pöllöperhe saa joukkoonsa vaaleanpunaisen untuvikon. Kuiva ja hapokas Asio Otus Rosato on yksi tämän kesän kausiroseista. Sangiovese-, Montepulciano- ja Merlot-rypälelajikkeiden yhdistelmässä maistuu sitruksisuus, kevyt mansikkaisuus ja punaherukkaisuus.

Asio Otus Rosato on miellyttävä seurusteluviini ja sopii loistavasti eritoten ruokaisille salaateille, grillatulle kanalle sekä savustetulle kalalle. Viini on myös vegaaninen.

Hardys Nottage Hill Sauvignon Blanc 2020 muovipullo

Pari vuotta sitten Suomeen rantautuivat ensimmäiset litteät PET-pullot tunnetun Hardysin toimesta. Litteys tekee pullosta entistäkin ympäristöystävällisemmän, sillä muoto vaikuttaa logistiikasta syntyviin päästöihin. Kymmenen pulloa mahtuu samaan laatikkoon, mihin normaalisti mahtuisi neljä tavallista lasipulloa. Näin ollen isompi pullomäärä voidaan kuljettaa kevyemmin yhdellä kertaa.

Tasapainoisen kuivan ja hapokkaan aussivalkoviinin pakkaus on valmistettu 100 % kierrätetystä muovista. Keltaluumuinen, kevyen viherpäärynäinen, kypsän greippinen ja hennon yrttinen sauvignon blanc ilahduttaa sellaisenaan nautittuna sekä sointuu kasvis- ja kanaruokien pariksi.

Jos olet mehevän punaviinin ystävä, kannattaa piknikille pakata viiniparin toinen puolisko: Hardys Nottage Hill Shiraz 2019 muovipullo.

Kartonkipakkaus on kevyt ja kestävä

Muovipulloakin ympäristöystävällisempi pakkausmuoto on kartonkitetra ja sen hiilijalanjälki on melkein kolme kertaa pienempi kuin muovipullolla. Kartonkipakkaus on myös kätevä kuljettaa piknikiltä kierrätykseen, kun sen saa tyhjänä taiteltua pieneen tilaan.

Viinin laadusta ei joudu tinkimään, vaikka sen kotiuttaisikin myymälästä kartonkiin kiedottuna. Kypsytystä pakkaus ei tosin kestä, mutta sellaista viiniä ei tetrasta löydykään – kätevää! Käytännössä suurin osa suomalaistenkin nauttimasta viinistä on juuri nuorena juotavia, joten sen vuoksi tetraa ei ole syytä aliarvioida.

Leale Toscana Sangiovese 2020 kartonkitölkki

13 % | 8,69 € | 0,75 l

Mukavan marjaisa ja asteen verran kevyempi punaviini on omiaan kesäiselle piknikille. Punaviini kannattaa viilentää reippaasti jääkaapissa, sillä lämpötila ehtii nousta sopivaksi kohteeseen saavuttua.

Keskitäyteläisessä ja -tanniinisessa punaviinissä maistuvat punaiset marjat: kirsikka, vadelma ja kypsä karpalo. Tämä italialainen on loistava kumppani pizzan ja muiden suolaisten naposteltavien kanssa – ja sopii mutkatta nautittavaksi myös ihan itsessään!

Liisa Mansikka & Sitruuna kartonkitölkki

Liisa Mansikka & Sitruuna on kirpeän mansikkainen klassikkojuoma, joka maistuu Suomen suvelta. Valkoviinipohjaisen juoman lempeää makeutta tasapainottaa napakka hapokkuus, mikä tekee Liisasta monipuolisen, raikkaan ja maistuvan.

Moneen makuun sopiva Liisa on trendikäs 5,5 % matala-alkoholinen juoma ja se löytyy Alkon valikoiman lisäksi myös päivittäistavarakauppojen hyllyiltä.