Olut on otollinen kumppani pääsiäisen klassikkoruoille. Lammas vaatii juomaltaan reilusti makua, joten tummemmat oluet, etenkin saksalaiset, käyvät tähän tarkoitukseen vallan mainiosti. Jos taas lautaselta löytyy hieman kevyempää karitsaa, on suositeltavaa kääntää katse vaaleamman oluen puoleen.
Hyvä perussääntö kannattaa pitää mielessä; mitä voimakkaampia makuja aterialta löytyy, sitä voimakkaampaa tuntumaa kannattaa olueltakin vaatia. Näin kokonaisuus pysyy hienosti balanssissa. Koppaa pääsiäispöydän olutvinkit talteen!

Friedenfelser Schwarzkittel
Tässä tyypillisessä saksalaisessa tummassa lagerissa yhdistyy maltaan pehmeys ja paahdetun maltainen nokisuus. Täyteläisen suutuntuman viimeistelee leipämäinen olemus, minkä ansiosta tämä olut sopii ruokajuomaksi mitä mainioimmin. Pääsiäisenä lammas saa tästä tummasta saksalaisesta herrasmiehestä oivan kavaljeerin pöytäänsä. Lammas vaatii juomaltaan makua ja sitä tämä olut todellakin tarjoaa!
Schlossbrauerei Friedenfels on panimo Baijerin pohjoisosissa, lähellä Tsekin rajaa. Kyseisellä yrityksellä on alueellaan näppinsä pelissä monessa muussakin toimessa, kuten metsästyksessä, metsätaloudessa ja majoituspalveluissa, mutta eiköhän meitä kiinnosta eniten heidän edesottamuksensa juuri oluen parissa. Panimo tunnetaan nimenomaan Saksassa etenkin klassisesta maustaan.
Aldersbacher Ursprung Export Hell
Tämä perinteikäs baijerilainen suodatettu vaalea lager on oivallinen malliesimerkki siitä, miltä vaalea saksalainen olut maistuu. Olut on paikalliseen tapaan kevyesti humaloitu ja pääosassa toimiikin mallas. Vaikka olut on todella maltainen, niin se on kuitenkin myös raikas, eikä kyseessä ole ”puuromainen” tuote. Tuoksussa esiintyy sekä maltaisuutta että häivähdys hunajaisuutta. Olut on parhaimmillaan pääsiäisen ruokapöydässä ja jos et ole yllä mainitun tumman ja tuhdimman oluen ystävä, niin tässä on loistava vaalea vaihtoehto täyteläisellä suutuntumalla. Etenkin kevyemmälle karitsalle tämä on nappivalinta.
Aldersbacher on 1268 perustettu perheomisteinen entinen luostaripanimo Baijerissa. Ursprung on pantu noudattaen Baijerilaista puhtauslakia vuodelta 1516, joka antaa ukaasin, ettei oluen tekoon saa käyttää muuta kuin vettä, ohraa ja humalaa.
Maku Brewing IPA
Varmastikin Tuusulan tunnetuin olut on tässä. Ympäri Suomen mainetta niittänyt voimakasluontoinen IPA ei jätä ketään kylmäksi. Olut on väriltään tummahko ja täyteläisen makuinen. Humalointi on erittäin voimakas, joten jos olet tottunut nauttimaan vain kotimaista keskiketterää, niin älä suotta suoraan hyppää tämän hurjapään kyytiin. Alkoholia on oluessa reilusti, mutta se ei maistu pistävästi läpi, vaan on sopivassa tasapainossa muiden oluen ominaisuuksien kanssa. Makupaletista löytyy yrttisyyttä, sitruksisuutta sekä hievahdus karamellia. Jos lampaasi on maustettu voimakkaammilla kastikkeilla, niin tällä oluella tuo makunautinto saadaan vieläkin uljaammalle ulottuvuudelle, sillä tässä oluessa on MAKUA.

Maku Brewing on vuonna 2014 Tuusulaan perustettu pienpanimo, joka on noussut suomalaisen pienpanimo-scenen kärkipäähän verrattaen lyhyessä ajassa. Jo ensimmäisten keitosten seurauksena syntyikin Suomen paras olut -kilpailussa hopeaa voittanut Maku IPA.