Oktoberfest on oluen ystävän kulta-aikaa

Oktoberfestillä on pitkät perinteet emämaassaan Saksassa. Tämä kansanjuhla on levinnyt käytännössä kaikkialle maailmaan ja se onkin oluen ystävien kulta-aikaa. Joten ei muuta kuin tuopit ilmaan ja ääntä kohden – prost!

Irlbacher Volksfestbier

5,6 % | 4,08 € | 50 cl

irlbacher-volkfestbier

Tästä Alkon virallista Oktoberfest-olutta isoon janoon ja runsaisiin makuelämyksiin. Irlbacher Volksfestbier on tyypilliseen baijerilaiseen tapaan miedosti humaloitu, mutta maltainen makuelämys. Hunajaisuus ja yrttisyys ovat vahvasti läsnä tässä oluessa. Tyypillinen malliesimerkki siitä, mille perinteisen baijerilaisen lagerin kuuluukin maistua. Nappivalinta perinteikkääseen sadonkorjuun ruokailuun tai vaikka saunan lauteille.

Irlbacherissa sijaitseva Schlossbrauerei on tuottanut erikoisoluita jo viidensadan vuoden ajan ja se on yksi Vanhan Baijerin vanhimmista panimoista. Oluet valmistetaan perinteitä kunnioittaen ja raaka-aineiden laatuun panostaen. Gäubodenin alueella kasvava vilja, kuuluisat Tettnangin humalat ja oman porakaivon puhdas vesi yhdistyvät laadukkaassa tuotteessa.

Aldersbacher Ursprung Export Hell

5,6 % | 3,75 € | 50 cl

aldersbacher-ursprung

Toinen valintamme tämän sadonkorjuun kansanjuhlan olueksi on luonnollisesti myös Baijerista. Aldersbacher Ursprung Export Hell on laadukas vaalea lager, jossa maistuu mallas. Täyteläisen makuinen ja yllättävän leipäisä vaaleaksi olueksi toimii täydellisenä palanpainikkeena makkaroille ja muille grillin herkuille. Humalointi on perinteisesti maltillinen, joten hunajaisuus ja maltaisuus tulevat kirkkaasti esille.

Aldersbacher on vuonna 1268 perustettu perheomisteinen entinen luostaripanimo Baijerissa. Ursprung on pantu noudattaen Baijerilaista oluen puhtauslakia vuodelta 1516, jonka mukaan oluen tekoon saa käyttää vain vettä, ohraa ja humalanimistä hamppukasvia.

Tutustu myös syksyn juomauutuuksiin!