Näin otat etävapusta kaiken irti – katso viisi vinkkiä

1. Älä stressaa säästä

Vappuna on perinteisesti ollut mahdollista jos jonkinlainen suomalaisen sään kirjo aina räntäsateesta lämpöiseen auringon paisteeseen. Tällä kertaa säätiedotuksia ei tarvitse liiaksi jännittää, sillä ulkoilmassa tapahtuvat paraatit ja patsaiden lakitukset on sattuneesta syystä peruttu. Pelaa hyvällä omalla tunnolla tänä vappuna varman päälle ja suunnittele vappubrunssi jo lähtökohtaisesti kodin sisätiloihin. Mikäli aurinko lämmittää, ole valmiina siirtämään brunssi takapihalle tai parvekkeelle!

2. Kerrankin skumppaa kunnon laseista!

Keskustan vappurientoihin on harvemmin raaskinut pakata mukaan lasiset kuohuviini- tai samppanjalasit. Tällä kertaa muoviset piknik-pikarit voi unohtaa ja kaivaa omasta kotikaapista kippistelyyn ne kaikkein hienoimmat lasit. Isona plussana myös itse kupliva on helppo nautiskella viileänä suoraan kodin jääkaapista. Kurkkaa Viinilinnan vinkit juomien tarjoilulämpötiloihin ja viilennykseen.

3. Panosta ruokaan

Monet ravintolat eivät ole luopuneet vappumenuista – nyt ne vain tilataan kotiin! Tarkista suosikkiravintolasi verkkosivut ja sometilit tarjonnan kartoittamiseksi. Tilaa koko menu ammattilaisilta, panosta itse pitkän kaavan mukaan tai yhdistele: tilaa valikoidut brunssiherkut take awayna paikallisia yrittäjiä tukien ja kruunaa kattaus muutamilla omilla bravuureillasi. Kokonaisuudesta tulee taatusti herkullinen!

4. Lähde keikalle etänä!

Useat artistit ja keikkapaikat ovat sopeutuneet poikkeusoloihin järjestämällä treenikämppälivejä tai ihan täysiverisiä konserttejakin, joita pystyy seuraamaan nyt kotosalla. Kerrankin siis eturivin paikka ilman jonottamista!

Vapun ajoittuessa perjantaille samaan ajankohtaan osuu myös jo perinteeksi muodostunut perjantaidarudet-jorailuhetki. Laita siis YleX soimaan ja tanssi iltakuudelta satojen ellei tuhansien muiden suomalaisten kanssa samalla kellonlyömällä ikivihreää Sandstormia!

5. Kotivaatteet vaihtoon

Jos olet useamman viikon etätyöskentelyn jälkeen kasvanut kiinni mukaviin kotoiluvaatteisiisi, pistä vapun kunniaksi päälle jotain parempaa ja värikästä. Suosikkimekko tai skarppi kauluspaita virittävät vapputunnelmaan vanhaa abihupparia tai leggingsejä paremmin. Sitäpaitsi sisäpiknikillä tarkenee varmasti jo kesätamineissa!

UOMASUOSITUKSIA ETÄVAPPUUN:

Fiorissimon kuohuviinit ovat ihania poksauteltavia vapun juhlintaan! Ja vaikka Italian Rosé onkin väriltään heleän pinkki, ei se ole äklömakea skumppa – päinvastoin. Kuivaan kuohuviiniin pirteyttä tuo sitruunaisuus ja mansikan vivahde.

Fiorissimo Prosecco Extra Dry taas oli ansaitusti vuoden 2019 Suomen myydyin prosecco. Jos et ole vielä maistanut, kannattaa tätä ehdottomasti kaataa vappuna lasiin. Kuiva ja hapokas kuohuviini sopii nautiskeluun sellaisenaan tai vaikkapa vaalean kalan seuraksi.

Roseeviinit ovat pinnalla ja ne sopivat erinomaisesti vapun viettoon. Soprasasso Rosato on kuiva ja pirskahteleva seurustelujuoma, joka mätsää myös salaattipainotteisen vappubrunssin kaveriksi.

Lisää herkullisia kuohuviinisuosituksia löydät täältä!