Näin hurmaat Tinder -treffeillä – viinivinkit sokkotreffeille

Alustuksena sanottakoon, että tämän tekstin kirjoittaja kuuluu itsekin Tinderiin ja on sukupuoleltaan mies. Tekstin asiasisältö siis perustuu täysin kirjottajan omiin havaintoihin tuossa eronneiden ja karanneiden kännykkäsovelluksessa. Tekstissä yleistetään jonkin verran, ja se on kirjoittajan mielestä ihan ok..

Tässä siis ohjeet täydelliseen Tinder- piknikkiin ja samanaikaiseen viinitastingiin pieniä pulloja hyödyntäen.

Tässä jonkin aikaa Tinderiä selattua, on tullut huomattua seuraavia seikkoja vastakkaisen sukupuolen Tinder -profiileista. Kyseinen havainto on, että Tinderin mukaan moni harrastaa matkustelua ja monet pitävät ennen kaikkea viinistä. Ja koska kirjoittaja toimii itse viinien parissa päivätyökseen, niin tässäpä hieman informaatiopläjäystä, miten nuo nettideittailun seireenit saataisiin hurmattua viinien avulla. Ja nyt ei siis tarkoiteta perisuomalaista tapaa juottaa neiti tuhtiin humalaan, vaan tarkoituksena on päästä hieman pätemään pienillä faktan poikasilla. Sillä mikäs onkaan sen seksikkäämpää kuin ulkoa opetellut lauseenparret viineistä Tinder- piknikillä, samalla toivoen, ettei vastapari innostu kysymään lisäkysymyksiä.

Sanottakoon vielä, että vaikka tekstissä kirjoittaja treffaileekin naisen kanssa, niin todennäköisesti tekstin temput eivät ole sukupuoleen sidottuja. Vaikkakin huhujen mukaan lyhin tie miehen sydämeen ei olekaan välttämättä viini vaan ihan jokin muu..

Vaikein osuus tässä tempauksessa saattaakin olla se itse Tinder-parin löytyminen. Sieltä sovelluksesta nimittäin pitäisi löytää itselleen mätsi ja mielellään semmoinen neitokainen, joka väittää pitävänsä viineistä. Huomioitavaa on myös se, etteivät kaikki neidot ei välttämättä ilmoita sanallisesti nauttivansa tuosta jalosta nektarista, vaan on suotavaa myös etsiä vinkkejä kuvista ja emojeista. On nimittäin nykyään nuorekasta ilmoittaa kiinnostuksen kohteensa pitkällä listalla emojeita, ja sinne saattaa lipsahtaa joukkoon myös viinilasikin. Myös itse kuvista on mahdollista löytää vinkkejä. Jos löydätkin tallenteen, missä kohteen käsissä keikkuu viinilasi tai vaikkapa kokonainen lekkeri, niin tiedät olevasi oikean neitosen kanssa tekemisissä. Toki pitäisi vain toivoa, että hän laittaisi myös sinut jatkoon, sillä muuten emme pääse ensimmäistä askelta pidemmälle tässä projektissa. Ja itseasiassa ihan varmuuden vuoksi kannattaa laittaa kyllä jatkoon ihan sellaisetkin daamit, joilta ei profiilista heru vinkkejä mieltymyksestään viineihin. Kysymällähän se nimittäin selviää loppujen lopuksi.

Kun olet saanut sovittua treffit, niin alkaa itse valmistautuminen tähän viinihurmaukseen. Tarkoituksena olisi siis valita aurinkoinen päivä ja lähteä puistoon piknikille. Tärkein osuus on kuitenkin oikeiden viinien valitseminen. Suositeltavaa on käyttää Alkon nettikauppaa, sillä Alkon tilauslistalla on valikoima paljon kattavampi kuin itse myymälöissä. Tässä olisikin siis lista viineistä mitkä kannattaa tilata etukäteen ja noutaa hyvissä ajoin, jotta ne ovat valmiita viilennystä varten.

Fiorissimo Prosecco Extra Dry 20 cl, 4,49 €

Jokainen nainen pitää kuohuvasta. Tämä koillis-Italiasta tuleva kuiva prosecco hurmaa varmasti. Proseccot ovat tällä hetkellä maailman myydyimpiä kuohuvia ja ovatkin tärkeä osa Italialaista viinikulttuuria. Vaikka etiketissä lukeekin extra dry, ei tuote kuitenkaan ole kaikkein kuivimmasta päästä. Tästä proseccosta löydät miellyttävää päärynää niin mausta kuin tuoksusta. Tämä viini soveltuu loistavasti alkumaljaksi treffeille.

 • Prosecco tulee pääosin Veneton ja Friuli-Venezia Giulian aluilta
 • Prosecco on aina italialaista kuohuviiniä, mutta italialainen kuohuviini ei ole aina proseccoa
 • Rypäleenä proseccoissa on Glera, aiemmin tunnettu nimellä Prosecco. Nimenvaihdos tapahtui vuonna 2009.
 • Tämä viini oli Suomen myydyin prosecco vuonna 2017

Domäne Wachau Rosé Zweigelt Federspiel 37,5 cl, 9,59 €

Roseeviinit ovat nykyään muotia. Tämän roseeviinin väri tulee siitä, että rypäleet ovat punaviinirypäleitä ja kuori on viinin teossa mukana vain hetken, jolloin väriä ei liukene mukaan niin paljoa. Rypälehän on suht väritön sisältä, oli kyseessä sitten puna- tai valkoviinirypäle. Wachaun alue on Itävallan arvostetuin viinialue ja tämä viinitalo onkin alueen hienoimpia. Domäne Wachau on viiniosuuskunta, jossa on mukana satoja pienviljelijöitä alueelta. Zweigelt on Itävallan oma rypäle, joka on kehitetty vasta vuonna 1922. Se on St.Laurentin ja Blaufränkischin risteytys. Tänä päivänä Zweigelt on Itävallan laajimmin viljelty punainen rypäle.

 • Viini on vegaaninen
 • Ns parempaa seppälää
 • Sopii hyvin kalan ja salaattien kanssa. Toimii myös kevyesti maustetun grilliruoan kanssa.
gugler GmbH auf der schön 2 3390 Melk liebert@gugler.at tel 0043-2752-50050-28 fax 0043-2752-50050-16 isdn 0043-2752-500-12

Pierre Sparr Riesling Grande Reserve 37,5 cl, 7,89 €

Riesling buumi on jälleen täällä. Tämä viini tulee Ranskan Alsacesta, joka on yksi maailman kuuluisimpia viinialueita. Viini on hedelmäinen ja raikas, eli täydellinen piknikille. Alsacen alueen viinit ovat muuten kaikki vegaanisia, vaikkeivat kaikki sitä edes välttämättä mainosta. Alsacen laki nimittäin velvoittaa tekemään kaikki alueen viinit vegaanisiksi. Pierre Sparr on tunnettu myös mahtavasti rosee cremantistaan.

 • Nappaa mukaan viinipullon avaaja. Tässä on luonnon korkki.
 • Viini sopii hyvin kalalle ja vaikkapa sushille.

El Tesoro Monastrell Organic 50cl, 8,38 €

Tumma Mourvedre, ranskalaisittain painomerkillä Mourvèdre tai espanjalaisittain Monastrell, kuuluu lämpimän ja kuivan ilmaston lajikkeisiin. Mourvedre on Espanjan toiseksi viljellyin tumma lajike Grenachen, espanjalaisittain Garnachan, jälkeen. Viini on täyteläinen ja siinä aistii hedelmää, kirsikkaa sekä luumua.

 • Laita viini rohkeasti vain kylmälaatikkoon kun lähdette puistoon. Kesäkuumalla punaviini saa olla hieman viileämpää, sillä lasissa se lämpenee kuitenkin.
 • Sopii loistavasti liharuoille, etenkin espanjalaisten tapasten kanssa.
 • Alkon ainoa espanjalainen luomuviini 50 cl pullossa.

La Caliera Moscato d’Asti 37,5 cl, 8,59 €

Aivan uskomaton jälkiruokaviini Italian Piemontesta. Viiniköynnökset kasvavat 450 metriä meren pinnan yläpuolella luontaisilla terasseilla Langhen kukkuloilla, Loazzolon sydämessä. Viinitarhoille puhaltaa mereltä raikas tuuli ja antaa viiniköynnösten kasvuun oman mausteensa. Tämä on makea herkku, mistä löytyy päärynäisyyttä ja aprikoosia. Viini ei kuitenkaan ole ällömakea vaan pikemminkin pirskahteleva ja sokeri on hyvässä tasapainossa.

 • Sopii hyvin kakuille, leivoksille ja marjoille.

Muut valmistelut Tinder-piknikille

Kun tuotteet ovat tulleet tutuiksi ja odottelevat jääkaapissa viilentymistä, niin seuraa muiden hankintojen vuoro. Tarvitset mukaan ainakin viltin, kylmälaatikon, jäitä, vettä, muutaman viinilasin ja tietenkin jotain syötävää. Suositeltavaa on tehdä tilaus etukäteen vaikkapa paikallisesta tapas ravintolasta taikka sushi paikasta, ja valita lajitelma erilaisia viineihin sopivia makupaloja piknikillä nautittavaksi. Muistakaa, että yleisesti on paljon elegantimpaa napostella samalla kuin nautiskelette viiniä, lisäksi tyhjään mahaan imeskeltynä viini saattaakin tehdä teille tepposet. Mikä olisikaan ikävämpää, kuin että herkkä hetkenne muuttuisikin klassiseksi kännäämiseksi. Koita siinä sitten tehdä vaikutusta samalla kun kuola valuu suupielistä ja parmankinkut roikkuu rinnuksilla.

Eli ei muuta kuin pelipäivänä viinit kylmälaukkuun ja puistoon. Tahti saa olla rauhallinen, sillä kiire ei pidä olla viiniä nautiskellessa. Piknikin jälkeen pitäisikin olla tilanne sellainen, että neito on kuin sulaa vahaa käsissäsi (ei siis alkoholin takia, vaan hurmaavan viiniesittelysi vuoksi) ja yhteinen tarinanne voi alkaa..

-Viinilinnan Viinuri