Montalto Rosso Passivento – tähtisadetta Italiasta

Sisilialainen Montalto Rosso Passivento oli ensimmäisiä appassimento-menetelmällä valmistettuja viinejä, joka rantautui Suomeen. Viini on edelleen monen suosikki ja osoituksena siitä, on viini Alkon valikoiman top 20 -myydyimpien punaviinien joukossa.
Appassimento-menetelmässä käytetään osaksi kuivattuja rypäleitä ja tämä tekee viinistä makean marjaisen ja täyteläisen pehmeän. Viini valmistetaan 4-6 viikkoa kuivatetuista Nero d’Avola -rypäleistä. Näin on onnistuttu luomaan suomalaiseen makumaailmaan täydellisesti sopiva viini.

Montalto on kotoisin Santa Ninfan kaupungista, Trapanin alueelta Sisiliasta. Viinitila tuottaa uudentyylisiä laadukkaita sisilialaisia viinejä. Sisilialaisen viinin maun salaisuutena ovat viininviljelyyn suotuisa ilmasto, hedelmällinen maaperä sekä vaihteleva maasto. Sisilian viinien tyylille tyypillinen runsaus, lämpö ja täyteläisyys muihin italialaisiin viineihin verrattuna on tuonut menestystä markkinoilla. Nauti maukkaiden juustojen seurassa, kaada lasiin joulupöydässä tai siemaile sellaisenaan!

Montalto Rosso Passiventon löydät Alkon valikoimasta sekä klassisessa 0,75 l lasipullosta että kätevästä 3 l hanapakkauksesta.