Mionetto – maailman suosituin prosecco

Mionetton viinitilan juuret ulottuvat vuoteen 1887, jolloin mestari viinintekijä Francesco Mionetto perusti viinitilan Conegliano-Valdobbiadene DOCG -alueen sydämeen, aaltoilevien kukkuloiden lomaan. Mionetto syntyi Francescon intohimosta ja rakkaudesta kuohuviineihin.

Laadukas viini syntyy laadukkaista rypäleistä, jotka saadaan pitkäaikaisten hyvien suhteiden ansiosta paikallisilta tuottajilta. Yli 130 vuoden aikana Mionettosta on kehittynyt alueen lippulaiva ja erityisesti kansainvälisesti arvostettu proseccon tuottaja. Mionetton viinitalo vei aikoinaan proseccon Yhdysvaltoihin, ja viinitalon tunnetuin tuote Mionetto Prosecco Brut on tällä hetkellä maailman suosituin prosecco.

Mionetto vie matkalle Valdobbiadeneen, proseccon kehtoon, jossa voi aistia huolettoman italialaisen elämäntavan. Nämä yhdessä Mionetton perinteiden sekä tyylin ja laadun kanssa muodostavat elämyksen, jota Italiassa kutsutaan nimellä Design del Gusto.

Proseccon lajikkeena on hedelmäinen Glera

Proseccon menestykseen maailmanlaajuisesti vaikuttaa Glera-rypälelajikkeen ominaisuudet; sen raikkaus ja hedelmäiset aromit. Prosecco on helposti lähestyttävä kuohuviini, joka sopii moneen makuun. Kuplien monipuolisuus ja kepeys tekevät siitä täydellisen aperitiivin, juhla- ja seurustelujuoman.

Korkealuokkaisin DOCG-tuotanto on historiallisella Superiore di Cartizze pienalueella. Se on vain 107 hehtaarin kokoinen, mutta tuottaa huomattavan runsaita viinejä vuodesta toiseen.

Täällä mittaamattoman arvokkaat viinitilat siirtyvät sukupolvelta toiselle perintönä, eikä niitä ole koskaan myynnissä ulkopuolisille”, kertoo Marcello Gobbi Mionettolta.

Mangoprosecco

1 annos
3 rkl mangonektaria
1 ½ dl Mionetto Proseccoa
½ lime
suolaa sisältävää chilimausteseosta
koristeeksi lime- ja jalopenoviipaleet

  • Koristele ensin lasin reunus. Kaada laakealle lautaselle chili-suolaseosta. Voit käyttää joko valmista mausteseosta tai tehdä sen itse: ripaus suolaa chilin joukossa riittää.
  • Sivele lasin reuna limen puolikkaalla ja pyörittele reunaa chili-suolaseoksessa.
  • Mittaa mangonektari lasin pohjalle, kaada päälle kuohuviini. Koristele proseccodrinkki jalapeno- ja limeviipaleilla.