Sesongissa metsän herkut – Mikä viini valita sienille?

Kotimaisesta sienimetsästä löytyy tähän aikaan sesongin herkkuja ilahduttamaan ruokailuhetkiä. Maistuvat punaviinit kruunaavat makuelämyksen, joten nappaa ylös erinomaiset ehdokkaat sieniruokien seuraksi.

Tuhdimmat ja mausteisemmat sieniruoat kaipaavat seurakseen täyteläisempää ja voimakkaampaa viiniä makua kantamaan. Kevyempi sieniannos taas arvostaa raikkaamman viinin olemusta rinnalleen. Näin yhdistelmästä syntyy tasapainoinen kokonaisuus, eikä kumpikaan jyrää toista alleen. Valitse siis sieniviini ruoan ehdoilla!

Armigero Barbera d’Asti Superiore

14,5 % | 14,98 € | 0,75 l

armigero-barbera-dasti

Barbera on yksi Piemonten tyypillisimpiä rypälelajikkeita. Barberoista saadaan loistavia riistaviinejä sekä mehevien liharuokien kavereita. Armigeron Barbera sointuu myös erinomaisesti sieniruokien seuraksi. Tuhdimmat ja ronskimmat sieniruoat, kuten sienipasta pekonilla höystettynä tai pippurikermainen sienikastike vaativat viiniltään makua ja särmää. Italialainen Armigero Barbera d’Asti on täyteläinen sekä tanniininen viini ja sen makupaletista nousevat esiin miellyttävä marjaisuus ja mokkaisuus. Mehevän hilloiseksi viiniksi tämä on mukavan harteikas.

Rypäleet poimitaan käsin ja viini kypsyy kaksi kuukautta ruostumattomissa terästankeissa sekä 12 kuukautta suurissa perinteisissä tammitynnyreissä. Tammi antaa juuri ne sopivat hartiat tälle viinille. Viini on valmis nautittavaksi nyt, mutta se säilyy myös seitsemän vuotta vuosikerrasta. Armigero Barbera d’Asti maistuu hienosti myös vaikkapa peuranfileen seurana.

Dos Almas Pinot Noir Gran Reserva

12,5 % | 14,49 € | 0,75 l

dos-almas-pinot-noir

Dos Almasin herkullinen Pinot Noir tulee Casablanca Valleystä. Tässä chileläisessä viinissä on pehmeät tanniinit, hyvä hapokkuus sekä pitkään kantava jälkimaku. Viiniä voi nauttia jopa tuhdin valkoviinin sijaisena ja tämä Pinot Noir onkin osuva sieniviini. Tuoksu on marjaisa ja raikkaan hedelmäinen sekä aavistuksen vaniljainen. Maukas kala tai vaalea liha kermaisen suppilovahvero- tai kantarellikastikkeen kera tarjottuna ovat osuvia makupareja Dos Almas Pinot Noirin kanssa.

Tämä chileläinen Pinot Noir on hieno esimerkki kahden mantereen viinintekotaidon yhdistymisestä. Perhe Zonin on seitsemän sukupolven ajan tuottanut upeita viinejä Italian parhaimmilla viininviljelyalueilla. Tässä italialainen viinintekotaito yhdistyy Chilen antoisaan ja runsaaseen maaperään, jonka lopputulos on upea Dos Almas -viinisarja. Etiketti kuvastaa pohjoisen tähteä, etelän ristiä sekä kahden mantereen yhdistymistä. Dos Almas Pinot Noir on saatavilla Alkon tilausvalikoimassa.