MasterChef jakso 9 & Ollin ruijanpallas

Kuinka hyvin sinulta luonnistuu kalan käsittely ja fileointi? MasterChef-kauden yhdeksännestä jaksosta kannattaa pyydystää Helenan vinkit hauen ja muiden hiukan aliarvostettujen kotimaisten kalojen käsittelyyn – lähde rohkeasti kokeilemaan vieraampien kalalajien kokkaamista!

Olli valmistaa jaksossa ruijanpallasta, josta hän luo hienostuneen annoksen umamisen ja suolaisen mison, pinaatin ja valkoviini-voikastikkeen kanssa. Umaminen miso kaipaa viiniltä runsasta hedelmäisyyttä ja kastike hapokkuutta, jolloin katse kannattaa suunnata Saksaan ja Helle Rivaner Rieslingiin. Viini on kuiva, mutta Rivaner-lajikkeen tuoman hedelmäisyyden ansiosta loistava nimenomaan aasialaishenkisten annosten kaverina.

Helle Rivaner Riesling

Ollin misolla marinoitu ruijanpallas, soijalla ja mirinillä maustettua pinaattia, miso beurre blanc -kastiketta ja friteerattua salottisipulia

Raaka-aineet
Rujanpallas, annospala fileestä, n. 150 g

Misomarinadi:
3 rkl misoa
3 rkl tummaa ruokosokeria
2 rkl suolaa

Soija-mirin pinaatti:
25 g voita 
2 l pinaattia
2 rkl soijaa
2 rkl mirinia

Miso beurre blanc:
60 ml valkoviiniä
60 ml valkoviinietikka
1 rkl misoa
1 salottisipuli
180 g voita
suolaa maun mukaan

Friteerattu salottisipuli:
1 kpl salottisipuli

Valmistusohje

1. Valmista misomarinaditahna. Pyörittele kala marinadissa ja laita vakuumiin. Kypsennä 20 min. 56 asteisessa vedessä. Juuri ennen annostelua tohota kalaan kaunis väri.
2. Laita voita pannulle ja lisää pinaatti. Mausta mirinillä ja soijalla.
3. Valmista beurre blanc lisäämällä kaikki muu paitsi voi kattilaan ja kiehauta. Siivilöi sipulit pois ja lisää voi pieninä paloina koko ajan sekoittaen.
4. Friteeraa sipulit tummiksi.
5. Annostele lautaselle.

Tutustu MasterChef Suomen 2022 muihin resepteihin ja poimi seuraan viinisuositukset!