MasterChef jakso 6 & viiden tähden aamupala

Kilpailijat ovat jälleen mehukkaan haasteen edessä, kun kuudennen jakson tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa joukkueena viiden tähden hotelliaamiainen: kolmen hengen luksus-aamiaistarjotin, ruokalajeissa ja mauissa vapaavalintainen yhdistelmä!

Sininen joukkue loistaa tällä kertaa upeilla luomuksillaan, joihin kuuluvat makeat ja suolaiset beignetit, parsa uppomunan ja hollandaisen kanssa, crudites-vihannekset, granola sekä hedelmäsalaatti.

Tällaisen viiden tähden luksusaamiaisen kruunaa luonnollisesti laadukas kuohuviini Freixenet Vintage Reserva Cava, joka valmistetaan ainoastaan parhaina vuosina. Vintage Reserva saa syvyyttä ja moniulotteisuutta erittäin pitkästä, yli kaksi vuotta kestävästä kellarikypsytyksestä. Viiniin ei ole lisätty lainkaan sokeria toisen käymisen jälkeen, joten sen maku on erittäin kuiva, ja sen ryhdikäs hapokkuus tekee siitä erittäin gastronomisen. Viinin paahteisuus sopii hienosti aamupalan leivonnaisille ja siinä on upeaa hedelmäisyyttä sitrusten ja aprikoosien aromeiden muodossa. Tämän kaltainen kuohuviini on tyylikäs valinta kun aamiaispöydässä on monenlaisia makuja. Nappaa alta ohje herkullisten uppomunien, parsan ja hollandaisen reseptiin ja kokeile kotona!

Freixenet Vintage Reserva Cava

Sinisen joukkueen uppomunat, parsa ja hollandaise

Raaka-aineet
Kourallinen pieniä parsoja
3 keltuaista
1 rkl valkoviinietikka
3 kokonaista munaa
1 sitruunanmehu
1 dl voita

Valmistusohje
1. Hollandaise: kirkasta voi, sekoita keltuaisiin Dijon-sinappia ja etikkaa, vatkaa bain-marien päällä ja emulsoi mukaan kirkastettu voi. Mausta suolalla ja valkoviinietikalla.
2. Parsat: leikkaa lehdet varsista, kuori pinta kevyesti ja ryöppää reilusti suolatussa vedessä. Nosta jääveteen, jotta kypsyminen lakkaa. Paista pinta juuri ennen tarjoilua.
3. Uppomunat: kiehauta runsaasti vettä ja lisää valkoviinietikkaa. Tee veteen pyörre ja kaada muna pyörteen keskelle. Hauduta 2,5 minuuttia ja nosta muna reikäkauhalla kuivumaan paperin päälle.
4. Tarjoile laadukkaan leivän ja Freixenet Vintage Reserve Cavan kanssa!

Tutustu MasterChef Suomen 2022 muihin resepteihin ja poimi seuraan viinisuositukset!