Mitäpä olisi ruoanlaitto ilman iki-ihania yrttejä? Tämän viikon jaksoon kinkkisyyttä lisää yrttien arvuuttelu. Tunnistusten jälkeen kilpailijoiden tehtävänä on valmistaa jälkiruoka, jossa vähintään yhden vapaavalintaisen yrtin maku on pääosassa.
Ellan lettukestien herkut sopivat täydellisesti viikonlopun brunssilla tarjottaviksi, jolloin kattaukseen yhdistyy luonnollisesti laadukas kuohuviini. Lettujen seuraksi kannattaa valita kuohuva, jossa on hiukan runsaammin hedelmäisyyttä, jolloin paras valinta on klassikoiden klassikko eli Freixenet Carta Nevada Medium Dry. Cava sopii brunssilla kilistelyyn, se leikkaa hienosti lettujen rasvaisuutta ja pehmentää nokkosen hiukan karvasta makua pienellä makeudellaan. Myös makea mansikka-minttusalsa kaipaa viiniltä pientä makeutta.
Freixenet Carta Nevada Medium Dry

Ellan nokkosletut

Raaka-aineet
2 kananmunaa
2 dl täysmaitoa
2 dl vissyä
2 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl ryöpättyjä nokkosia
Voita
Rasiallinen mansikoita
Kourallinen minttua
1 limen mehu
1 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
1 rasia mascarponea
Kourallinen sitruunamelissaa
Kaksi isoa raparperin vartta
1 dl ruokosokeria
Veitsenkärjellinen vaniljatangosta siemeniä
1/2 dl sitruunamehua
Kourallinen pekaanipähkinöitä
Koristeluun tuoreen mintun ja sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
1. Vatkaa lettutaikinan ainekset: munat, vehnäjauho, maito ja vissy. Leikkaa nokkosia veitsellä, lisää taikinaan ja aja vielä kevyesti sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Kuori ja pilko raparperi. Lisää kattilaan ruokosokerin, sitruunan ja vaniljan kanssa, lisää myös tilkka vettä. Keitä noin 15 min., kunnes nestettä on haihtunut.
3. Pilko mansikat pieneksi ja hienonna mintut. Sekoita ja mausta hunajalla ja limemehulla. Anna maustua jääkaapissa.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa nopeasti mascarpone sekaan tasaiseksi. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita vaahdon sekaan.
5. Paista letut voissa.