MasterChef jakso 3 & Petran Gourmet Tartar

Kolmannessa MasterChef-jaksossa opetellaan käsittelemään lihaa ja pikatehtävässä haasteena on valmistaa mahdollisimman herkullinen lihatartar-annos puolessa tunnissa. Haastamme sinut – onnistuisiko annoksen valmistus tuossa ajassa kotona?

Petran gourmet tartar -annoksen salaisuus on tyylikäs tryffeli ja paahdettu hasselpähkinä – todellinen luksusversio siis!

Gourmet Tartar -annoksen pariksi istuu täydellisesti espanjalaisen laatutuottajan Marqués de Cáceresin Rioja Crianza. Punaviinissä maistuu Riojan alueelle tyypillisen Tempranillo-lajikkeen raikas marjaisuus ja mausteisuus. Viini ei ole myöskään liian tuhti eikä näin ollen peitä tartarin herkkiä makuja.

Marqués de Cáceres Crianza

Petran Gourmet Tartar -annos

Raaka-aineet
100 g naudan paistia
ripaus parmesaania
Sitruuna
Kaprislientä
1 kananmunan keltuainen
½ dl tryffeliöljyä
1 tl karkeaa dijon-sinappia
Ripaus hasselpähkinää
Ripaus ruohosipulia
5 siivua juuriselleriä
1 viiriäisen keltuainen
Ripaus tuoretta tryffeliä

Valmistusohje
1. Laita liha suolaveteen noin 10 minuutiksi. 
2. Tee tartarin kastike lisäämällä kulhoon keltuainen, hieman raastettua parmesaania, dijon-sinappia ja kapristen lientä sekä sitruunan mehua. Sekoita voimakkaasti vispilällä. Lisää tippa kerrallaan tryffeliöljyä, jotta kastike hieman emulsoituu. 
3. Leikkaa juuriselleristä sipsejä juustohöylällä ja laita ne friteerauskeittimeen. Odota, kunnes sipsit ovat kullanruskeita. 
4. Laita hasselpähkinät 225 asteiseen uuniin ja paahda, kunnes ne ovat paahtuneen näköisiä.
5. Leikkaa liha hienon hienoiksi kuutioiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastiketta ja pyöräytä. Maista ja mausta. Sekoita lihan joukkoon kapriksia. 
6. Muotoile tartar. Lisää päälle murskatut ja paahdetut hasselpähkinät, viiriäisen muna, hieman dijonappia. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Viimeistele annos ruohosipulilla, juurisellerisipseillä ja raasta päälle tuoretta tryffeliä. 

Tutustu MasterChef Suomen 2022 muihin resepteihin ja poimi seuraan viinisuositukset!