MasterChef jakso 2 & Teemun tattipasta

MasterChef-kauden toisessa jaksossa on monen katsojan suosikkitehtävä eli legendaarinen mysteerilaatikko. Jokaisen kilpailijan boxin sisältö on erilainen ja raaka-aineet koostuvat tällä kertaa tuomareiden lemppareista: tatti, salottisipuli, kesäperuna, muikku, ulkofilee ja lipstikka.

Tämän viikon reseptinä loistaa Teemun herkullinen tattipasta. Sen salaisuudet ovat veden kielelle tuova ruskistettu voi ja karamellisoitu sipuli. Runsas voikastike kaipaa viiniltä hapokkuutta, sipuli hedelmäisyyttä ja sienille sopivat hyvin aromaattisista rypälelajikkeista valmistetut viinit. Annos on myös melko täyteläinen, joten viinissäkin pitää olla rakennetta. Meidän valinta tattipastalle on Saksan Pfalzissa valmistettu Helle Chardonnay Riesling. Kyseessä on kuiva ja aromaattinen kahden lajikkeen viini, josta löytyy juurikin edellä mainitut ominaisuudet.

Helle Chardonnay Riesling

Teemu I:n tattipasta

Raaka-aineet
n. 200 g herkkutatteja
150 g voita
4 salottisipulia
200 g 00-jauhoja
2 kananmunaa

Valmistusohje
1. Valmista pastataikina
2. Ruskista voi
3. Karamellisoi sipulit
4. Kauli tai tee koneella pasta, jauhota
5. Pilko tatit ja ruskista ne pannulla
6. Yhdistä pasta tattien kanssa 
7. Lisää karamellisoitu sipuli pastan joukkoon
8. Laita lautaselle ja kaada ruskistettu voi päälle
9. Viimeistele kokonaisuus mustapippurilla ja suolalla

Tutustu MasterChef Suomen 2022 muihin resepteihin ja poimi seuraan viinisuositukset!