Mikä ruokalaji kuvastaisi sinun lempielokuvaasi? Tätä kysymystä pähkäillään tämän viikon MasterChef-jaksossa, kun jokainen kisaaja saa valita itseään puhuttelevan elokuvan inspiraationsa lähteeksi. Ollin makean annoksen innoittajana toimii Dracula, ja lopputulos onkin dramaattisen upea suklaadome.
Jälkiruokien kanssa nautitaan yleensä makeita viinejä, mutta tumman suklaan kaveriksi suosittelemme kokeilemaan täyteläistä punaviiniä Espanjan Riojasta. Marqués de Cáceres Reserva 2016 on tyylikkään monivivahteinen viini, jonka mausta voi aistia kuivattuja hedelmiä, nahkaisuutta, makeita mausteita ja kahvin aromeja kompaten tumman suklaan aromeja.
Marqués de Cáceres Reserva

Ollin temperoitua suklaata, mansikkasorbettia, mansikkamelbaa, kookosmoussea ja mikrokakkua

Raaka-aineet
Mansikkasorbet:
500 g mansikka
1,5 dl sokeri
1,5 dl vesi
1 sitruunan mehu
0,5 dl glukoosi
Temperoitu tumma suklaa
500 g tumma suklaa
Mansikkamelba:
200 g mansikka
1 dl sokeri
1 liivate
2 rkl cointreau
Punainen elintarvikeväri
Kookosmousse:
4 dl vispikerma
2 dl kookosmaito
4 liivate
3 tl vaniljasokeri
Mikrokakku:
2 rkl jauho
3 rkl maito
1 tl leivinjauhe
0,5 kananmuna
1 rkl suklaajauhe
Musta elintarvikeväri
Suklaakastike:
1 dl sokeri
50 g voi
1 dl sulatettu suklaa
2 rkl cointreau
1 dl kerma
Valmistusohje
1. Sekoita ja kuumenna sorbetin aineet keskenään. Aja sauvasekoittimella sileäksi, siivilöi ja jäähdytä massa ennen koneeseen laittamista. Pyöritä koneessa kunnes valmis.
2. Temperoi suklaa. 49c-27c-31c . Laita temperoitua suklaata silikonimuottiin ohuiksi kerroksiksi. Tee muutama kerros.
3. Sekoita melban aineet kattilassa ja kuumenna kattilassa ja viilennä heti. Kun viileää kaada muottiin noin puolilleen.
4. Sekoita kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. Liota liivate ja sekoita pieneen tilkkaan vettä. Kaada muotti täyteen ja pakasta kiinteäksi.
5. Valmista kakku sekoittamalla kaikki asiat kulhossa ja laita mikroon täydellä teholla 30-60s.
6. Valmista kastike ensin sulattamalla voi, lisää sokeri ja muut aineet. Kuumenna kastike kuumaksi ennen tarjoilua.
7. Aseta lautaselle. Anna domen sulaa 15-30min ennen tarjoilua.
8. Kaada kuuma kastike keskelle domea.