MasterChef jakso 13 ja Petra V:n kyyhkyannos

Tärkeässä MasterChef-kilpailun tekniikkatehtävässä tavoitellaan haluttua immuniteettipinssiä. Parhaiten suoriutunut kilpailija saa kunnian kokata ammattilaista vastaan, kun edellisellä kaudella MasterChef-menestystä käärinyt Dani Hänninen toivotetaan tervetulleeksi kokkaamaan viereiseen keittiöön.

Kyyhkyannos saa lisukkeikseen paahdettua maa-artisokkaa sekä pikkelöityjä kantarelleja, kun Petra taituroi huipputason kokonaisuuden.

Herkän riistalinnun ja rustiikkisten metsäisten lisukkeiden kaveriksi sopii erinomaisesti hiukan kevyempi ja runsaan marjaisa punaviini, joka ei peitä alleen annoksen hienostuneita makuja. Marqués de Cáceres Vino Ecológico on luomuviljellyistä Tempranillo- ja Graciano-rypälelajikkeista valmistettu punaviini. Tätä Riojaa ei ole tammikypsytetty, vaan se on tyyliltään nuori ja herkullisen marjaisa. 

Marqués De Cáceres Vino Ecológico

Petran kyyhkyä, paahdettua maa-artisokkaa, pikkelöityjä kantarelleja, perunaa ja ricottaa

Raaka-aineet
2 kyyhkyä 
3 sipulia
6 maa-artisokkaa
1 dl männyn neulasia
1 dl öljyä
1 dl sokeria
1 rkl ricottaa
3 perunaa
jäkälää
mäntyä
voita
kermaa
pikkelilientä
kantarelleja
ruohosipulia

Valmistusohje
1. Paahda sipuleita ja maa-artisokkia hibachilla. Käsittele kyyhky, ota ranka irti ja leikkaa paloiksi. Grillaa sitäkin hibachilla. 
2. Keitä yhdessä kattilassa perunoita, toisessa maa-artisokkia ja kolmannessa pikkelilientä. Kaada kuuma pikkeliliemi pestyjen kantarellien päälle. 
3. Lisää sipulit, maa-artisokat ja kyyhkyn rangat kattilaan. Keitä täydellä teholla hetki.
4. Lisää männynneulaset ja öljy blenderiin ja anna blendata noin 5 minuuttia täysillä. Siivilöi.
5. Kuori kypsät maa-artisokat lusikalla. Friteeraa kupit rapeaksi. Friteeraa samassa öljyssä jäkälät ja mausta suolalla ja tryffelillä.
6. Mausta ricotta hienonnetulla ruohosipulilla. Täytä maa-artisokkien kuoret pleittausvaiheessa ricotalla ja pikkelöidyillä kantarelleilla. 
7. Huuhtele perunat ja kuori. Käytä puristimen läpi. Lisää kuuma kerma ja mäntyöljyä. Maista ja mausta suolalla. 
8. Kuivaa kyyhky ja paista pinnat paistinpannulla. Lisää 120-asteiseen uuniin ja paista, kunnes sisälämpö on 48 astetta.

Tutustu MasterChef Suomen 2022 muihin resepteihin ja poimi seuraan viinisuositukset!