Ei juhlia ilman kakkua – ja mitä useampaa laatua sen parempi! MasterChef-kokelaiden tehtävänä on loihtia kaksi kakkua; yksi makea ja toinen voileipäkakku, jotka sopivat teemaltaan samaan juhlapöytään. Ella loihtii keittiössään mehevän porkkanakakun sekä voileipäkakun.
Mikäpä juhliin ja kakuille paremmin sopisi viiniksi kuin tyylikäs kuohuviini? Freixenet on viinitalona tunnettu nimenomaan laadukkaista kuohuviineistään, ja Freixenet Prosecco DOC Extra Dry on kuin luotu juhlaviin hetkiin. Kyseessä on kuiva ja raikkaan hapokas, tyylikkäästi persikkainen ja päärynäinen prosecco, jonka maussa voi aistia myös hiukan sitrusmarmeladia ja kukkaisuutta. Viinin raikkaus ja pehmeät kuplat sopivat hienosti porkkanakakun ja voileipäkakun juureksien ja kermaisuuden vastapainoksi.
Freixenet Prosecco DOC Extra Dry

Ellan porkkanakakku
Kakkupohja, sitruunatuorejuusto, sahramituorejuusto, karkkiporkkanat, praliini ja syötäviä kukkia.

Raaka-aineet
Porkkanakakkupohja:
3 dl rypsiöljyä
3 dl ruokosokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
tippa vaniljauutetta
200 g porkkanaraastetta
100 g pekaanipähkinöitä rouhittuja
Praliini:
2 dl sokeria
2 dl rouhittuja pähkinöitä esim. pekaanipähkinöitä ja manteleita
Karkkiporkkanat:
1 porkkana
2 rkl sokeria
Tuorejuustokuorrute:
6 dl tuorejuustoa
300 g tuorejuustoa
200 g huoneenlämpöistä voita
1 sitruunan kuori ja mehu
ripaus kurkumaa
koristeluun syötäviä kukkia
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon sokeri, öljy ja munat, vatkaa sekaisin kevyeksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja kuivamausteet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja kääntele sekaan. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät, sekoita kevyesti kaikki sekaisin. Kaada kakku kahteen öljyttyyn 20cm irtopohjavuokaan. Paista 170 kiertoilmalla 30min. Anna jäähtyä hetki vuoassa, irrota ja siirrä ritilälle jäähtymään.
2. Praline: mittaa kattilaan sokeri, sekoita ja odota, että muuttuu rusehtavaksi. Kaada sekaan pähkinät ja levitä nopeasti öljytylle leivinpaperille. Anna jähmettyä ja aja rouheeksi.
3. Porkkanat: leikkaa porkkanat mandoliinilla ohuiksi lastuiksi ja hiero pintaan sokeria. Laita erilleen leivinpaperille ja paista uunissa kiertoilmalla 160 n.30min. Tarkkaile ettei tummu.
4. Kuorrute: vatkaa kevyesti huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri, lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Jaa kuorrute kahteen kulhoon ja mausta toinen sitruunan mehulla ja kuoriraasteella ja toinen kurkumalla. Laita kurkumaa hyppysellinen kerrallaan sekoita, tarkista väri ja maku, kurkuma ei saa maistua liikaa. Leikkaa toisesta pohjasta päällinen irti, tätä ei tarvita. Kostuta pohjan leikkuu pinta sitruunamehulla ja levitä sahrami kuorrute ja praliinia. Laita toinen pohja päälle ja levitä sille sitruunakuorrute.
5. Koristele praliinilla, karkkiporkkanoilla (säästä porkkanoita myös suolaisen kakun koristeluun) ja syötävillä kukilla.
Ellan voileipäkakku
Myskikurpitsahummus, sienimuhennos, porkkanalastut, pikkelöidyt tatit ja raparperi.

Raaka-aineet
Pussi kuivattuja tatteja
Kourallinen siitakesieniä
Salottisipuli
Voita paistamiseen
½ prk kermaviiliä
½ myskikurpitsaa
1 pkt kikherneitä
½ tuorejuustoa
Sitruunanmehu
Kurkumaa
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä
1 dl sokeria
1 dl viinietikkaa
2 dl vettä
Raparperin varsi
Paahto- tai ruisleipää
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa myskikurpitsa, keitä pehmeäksi ja valuta. Valuta kikherneet. Yhdistä monitoimikoneessa kikherneet, myskikurpitsa, oliiviöljy, ripaus kurkumaa, suola ja pippuri ja aja tasaiseksi. Maista ja mausta sitruunamehulla.
2. Liota puolet tateista lämpimässä vedessä. Pilko sipuli, siitakesienet ja liotetut tatit. Paista runsaassa voissa, ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota pois liedeltä ja lisää kermaviili.
3. Kiehauta pikkeliliemi ja lisää ohueksi pilkotut raparperit ja tatit.
4. Laita paahtoleipä kerrokselle puolet hummuksesta, väliin ruisleipä ja sienimuhennos. Sekoita lopun hummuksen sekaan tuorejuusto ja laita päällikerrokselle. Koristele pikkeleillä, porkkanakarkeilla joihin voi lisätä suolaa, yrteillä ja syötävillä kukilla.