MasterChef-keittiössä on tällä kertaa maisteltavana vegaanisia luomuksia ja kilpailijat valmistavat vegaanisia street food -annoksia. Kotikokit pääsevät makumatkalle Thaimaahan Ollin kurpitsa-annoksen reseptin myötä.
Annoksessa on luonnostaan makeutta sekä kurpitsan että kookoksen muodossa, eikä mausteitakaan olla säästelty. Erinomainen viini tälle ruoalle on Marqués de Cáceres Satinela Espanjan Riojasta. Viinin leveä hedelmäisyys ja miellyttävä makeus ovat tasapainossa annoksen makeuden kanssa. Ruoan mausteisuus vaatii viiniltä makeutta, sillä kuiva viini voi muuten jäädä jalkoihin – ruoan ja viinin yhdistämisen tarkoituksena on muodostaa niiden välille tasapaino ja harmonia. Kaikki Marqués de Cáceresin viinit ovat vegaanisia eli niiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.
Marqués de Cáceres Satinela

Ollin kurpitsaa kookoscurrykastikkeessa, kookos-flatbread ja thaimaalainen salaatti

Raaka-aineet
Currytahna:
2 kpl sitruunaruohoa
3 valkosipulin kynttä
Inkivääriä
1 chili
2 kpl salottisipuli
2 rkl sokeri
3 rkl soija
4 dl kookosmaito
Kaffirlimen lehtiä
1 limen mehu
1 myskikurpitsa
Leipä:
100 g jauho
6 rkl vettä (voi korvata kookosmaidolla)
2 rkl öljy
Suola
Thaimaalainen salaatti:
1 kurkku
Vihreitä pitkiä papuja
Minttua
Korianteria
2 rkl soijaa
2 rkl sokeria
1 lime mehu
1 salottisipuli
Inkivääriä
Valkosipulia
Valmistusohje
1. Leikkaa curryn aineet pieniksi ja laita blenderiin. Pyöritä tahnamaiseksi. Freesaa tahnaa pannulle öljyssä. Lisää kookosmaito ja hauduta 20 min. Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja paista kuumalla grillillä tai parilapannulla, jotta kurpitsa saa pintaan väriä. Leikkaa kuutioiksi ja lisää curryn joukkoon kypsymään loppuun.
2. Sekoita leivän aineet yhteen ja tee taikina joka juuri ja juuri irtoaa sormista. Laita kelmuun vetäytymään. Paista lopuksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
3. Leikkaa kurkku pieniksi tikuiksi. Lisää pavut. Sekoita muista aineksista (ei yrtit) morttelissa tahna ja mausta kurkku sekä pavut. Lisää lopuksi yrtit.