MasterChef jakso 1 & Ellan munakoisoannos

Kotikokit pääsevät esittelemään bravuurinsa, kun tehtävänä on valmistaa annos, joka tulisi oman keittokirjan kanteen. Annos on merkityksellinen ja kertoo paljon tekijästään, joten kyseessä on hykerryttävä haaste!

MasterChef Suomen avausjaksosta nostamme esiin Ellan munakoisoannoksen reseptin. Täytetyssä munakoisossa on runsas tomaattinen ja hiukan mausteinen kikhernetäyte, jonka viimeistelee päälle ripoteltu suolainen fetajuusto.

Kasvisannos on upean umaminen, mausteinen ja suolainen, joten se vaatii viiniltä runsasta hedelmäisyyttä tai marjaisuutta. Täydellinen kaveri annokselle on Helle Pinot Noir Rose Saksan Rheinhessenistä. Kyseessä on ihanan raikas ja marjaisa roseeviini, johon Pinot Noir -lajike tuo miellyttävää hapokkuutta pienen jäännössokerin (11 g) vastapainoksi.

Helle Pinot Noir Rose

Ellan munakoiso tomaattitäytteellä, paahdettua kikhernettä ja jugurttikastiketta

Raaka-aineet

1 munakoiso
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 chili
3 isoa tomaattia
2 tl jeeraa
2 tl korianterijauhetta
1 tl paprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
loraus punaviinietikkaa
loraus soijakastiketta
1 rkl ruokosokeria
suolaa 
1 prk kikherneitä 
suolaa, paprikajauhetta ja cayennepippuria
oliiviöljy
2 dl turkkilaista jugurttia
1/2 kurkku
kourallinen minttua
1 sitruunan mehu
suolaa
feta
manteleita

Valmistusohje

1. Puolita munakoisot, tee pintaan viiltoja ja sivele öljyllä. Paista 225 asteisessa uunissa 25 min., kunnes ovat pehmeitä.

2. Pilko sipulit, chili ja tomaatit, lisää jeera, korianteri, paprikajauhe, cayennepippuri, punaviinietikka, soijakastike, sokeri ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä noin 25 min.

3. Huuhtele kikherneet, laita pellille ja mausta öljyllä, cayennepippurilla ja suolalla. Paahda uunissa 220 noin 25 min., jos herneet alkavat räjähdellä voit laitta päälle leivinpaperin.

4. Raasta kurkku ja puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna minttu. Sekoita minttu, jugurtti, kurkku ja sitruunan mehu.

5. Kaavi munakoisosta sisus tomaattikastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää täyte takaisin munakoison kuoreen, murustele feta päälle ja paahda vielä 5-10 min., kunnes feta saa väriä.

6. Paahda manteleita kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Rouhi mantelit veitsellä.

7. Tarjoile paahdettujen kikherneiden, jugurttikastikkeen, yrttien ja syötävien kukkien kanssa.

Tutustu MasterChef Suomen 2022 muihin resepteihin ja poimi seuraan viinisuositukset!