Keväällä ja kesän kynnyksellä kuohuviinikausi on parhaimmillaan. Skumppasesonkiin kannattaa valmistautua ajoissa sijoittamalla kuohuviini kylmään, lataamalla soittolistalle kuumimmat soinnut ja asettumalla aurinkoon. Henkellin kanssa haluamme nostaa esiin muutaman herkullisen vinkin, kuinka saada kuplia ja juhlaa kevääseen.
Liemessä-Jenni on loihtinut kevään ja kesän juhlakautta silmällä pitäen reseptin sesongin maistuvimmalle herkulle.
Jennin käsissä syntyi herkulliset köyhät ritarit kuohuviiniraparpereilla! Edellisen päivän herkkuleipä muokkautuu säkenöiväksi herkuksi Henkellin kuohuviinin säestyksellä. Making life sparkle!
Köyhät ritarit ja kuohuviiniraparperit
8 kpl

Raaka-aineet
8 palaa ranskanleipää
1 kananmuna
2 dl täysmaitoa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
voita paistamiseen
Vaniljavaahto
200 g mascarponea
2 dl vispikermaa
1/2 vaniljatangon siemenet
2 rkl sokeria
Kuohuviiniraparperit
250 g raparperia (tuore tai pakaste)
nokare voita
1 dl ruokosokeria
1 dl Henkell Trocken Sekt Dry -kuohuviiniä
1/2 vaniljatangon siemenet
0,5 tl kanelia
Koristeluun
Tuoreita vadelmia
Kuohuviiniraparperien valmistus
Kuumenna pannulla nokare voita. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolet siemenistä pikkulusikalla. Säästä puolet siemenistä vaniljavaahtoon. Laita kaikki ainekset pannulle, myös avattu vaniljatanko, ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehminneet ja nestettä haihtunut. Anna jäähtyä.
Vaniljavaahdon valmistus
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa kevyesti joukkoon mascarpone. Mausta vanijatangon siemenillä ja sokerilla. Säilytä vaniljavaahto jääkaapissa.
Köyhien ritareiden paistaminen
Sekoita maito, kananmuna ja mausteet. Kuumenna pannu ja lisää nokare voita. Dippaa leipäsiivut juuri ennen paistamista molemmin puolin munamaitoon. Paista keskilämmöllä molemmin puolin noin 3 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniisti paahtuneet. Kääntäessä kannattaa lisätä leivän pohjalle vielä nokare voita, ettei leipä tartu pannuun kiinni.