Tarjoile kevään juhlakauden apéritif Etelä-Ranskan tyyliin!

Rhônen laakson kesään kuuluu kiireetön nautiskelu, arkena ja juhlana. Viinit paritetaan rennolla apéritifilla helposti ja nopeasti valmistuvien pienten suolaisten kanssa. Järjestä sinäkin kevään juhlakauden apéritif, tuttavallisemmin apéro!

Raikas ilma sopii raikkaisiin juomiin ja ruokiin, joten täydellinen paikka apérolle on patio, puutarha tai parveke. Kata pöytä pellavaliinoilla ja ”mix & match” astioilla, koristele leikkokukilla ja yrteillä. Nosta pöytään viinit, korillinen tuoretta patonkia, oliiveja ja herkulliset pienet suolaiset. Apérolla ennen kaikkea keskustellaan ja rentoudutaan ystävien kesken, taustamusiikiksi sopii siis esimerkiksi pehmeä jazz. Apéro aloitetaan tyypillisesti viiden tai kuuden aikaan iltapäivästä, ja parhaimmillaan jatkuvat illallisen kautta myöhään yöhön. Tätä on Joie De Vivre!

Testaa apérolla nämä keväiset reseptit Les Dauphins viinisarjaan paritettuina.

Les Dauphins Róse & Kesäinen persikkasalaatti

Kesäinen persikkasalaatti tuo tuulahduksen Välimereltä. Rento salaatti asetellaan laakealle lautaselle ja päälle lorautetaan ronskisti balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä. Parita salaatti raikkaan ja kuivan Les Dauphins Rósen ja tuoreen patongin kanssa!

200g briejuustoa
120g prosciuttoa
3 persikkaa
1 prk vihreitä oliiveja
125g kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
Mausteet: 1 rkl balsamiviinietikkaa, oliiviöljyä ja pippuria

Pese ja pilko kasvikset. Leikkaa briejuustosta sopivia paloja ja nypi basilikan varsista lehdet. Kokoa sitten kaikki ainekset laakealle lautaselle. Pirskottele päälle mausteet.



Les Dauphins Blanc & Päärynä-vuohenjuusto lehtitaikinaleivokset

Rapea voitaikina, pehmeä vuohenjuusto, päärynä ja hunaja täydentyy kuivan ja hedelmäisen Les Dauphins Blancin kanssa. Tällä reseptillä syntyy helposti näyttävää!

2 päärynää
1 pkt vuohenjuustoa
1 ruukku timjamia
1 pkt voitaikinalevyjä
hunajaa, pippuria

Ota voitaikinalevyt sulamaan ja laita uuni kuumenemaan 200 °C. Leikkaa voitaikinalevyt kahtia, kauli hieman isommiksi ja leikkaa reunoja myöten pienet viillot. Siivuta vuohenjuusto ja päärynät. Asettele vuohenjuustosiivut pohjalle ja päälle päärynät. Mausta hunajalla, mustapippurilla ja timjaminoksilla. Paista uunissa n. 20 minuuttia kunnes ruutujen reunat ovat kauniin kullanruskeat.

Les Dauphins Rouge & Paahdetut kirsikkatomaatit ja fetadippi

Uunissa hitaasti oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa haudutetut kirsikkatomaatit kruunaavat fetajuustosta ja crème fraîchesta sekoitetun fetadipin. Kokeile myös vegaanisella fetalla ja fraîchella!

Parita vegaanisen ja luomun, keskitanniinisen ja kypsän marjaisen Les Dauphins Rougen kanssa.

250g kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
1 pkt fetajuustoa tai Violife greek white block
200g créme fraîche kasvipohjainen ruoka fraîche
Maustamiseen: 1 rkl balsamiviinietikkaa, 1 rkl hunajaa
1 tl valkosipulijauhetta, suolaa ja pippuria
Lisäksi: tuore patonki

Kaada uunivuokaan oliiviöljy, kirsikkatomaatit ja valkosipulinkynnet. Rouhi sekaan mustapippuria sekä suolaa ja sekoita. Paahda uunissa 150 °C noin tunti. Valmista sitten fetadippi: laita sauvasekoittimen silppuriin tai blenderiin fraîche, feta sekä mausteet. Surruttele sileäksi massaksi. Lusikoi fetadippi laakeaan kulhoon ja päälle kirsikkatomaatit. Nauti tuoreen patongin kera!