Lahjavinkki isänpäivään – kokoa monipuolinen juomakori

Marraskuun kahdeksantena päivänä on aika muistaa elämämme isiä! Pieni lahja on yksi tapa onnitella faijaa, pappaa, lastensa isää, appiukkoa tai ketä tahansa iskähahmoa. Heitä lahjahuolille hyvästit ja ilahduta sankaria makuelämyksiä tarjoilevalla juomakorilla. Koriin, puulaatikkoon tai vaikkapa löylykiuluun kätketyt yllätykset voivat olla yhdistelmä lahjan saajan suosikkeja tai uutta inspiraatiota ruokkiva villimpi valikoima.

Puhutteleeko isää panimotuotteiden kirjo vai mielivätkö hänen makunystyränsä punaviiniä? Katso tuotetärpit koriin poimittaviksi ja tee lahjavalinnasta helppoa!

Maku Brewing West Coast IPA

Maku Brewing West Coast IPA on tyylikäs jenkkityylin IPA, jossa on potkua alkoholin muodossa. Makumaailma on miellyttävän sitruksinen ja humalointi tukee oluen runkoa loistavasti. Tässä pirskahtelevassa IPA-oluessa on humalalajikkeita vaikka muille jakaa: Cascade, Chinook, Citra, Centennial ja Simcoe. Tämä saattaa jonkun silmään vaikuttaa sekavalta sillisalaatilta, mutta todellisuudessa kyseessä on tasapainoinen ja ryhdikäs tuotos, jossa tuusulalainen taidokkuus ja amerikkalainen ponnekkuus lyövät kättä yhteen vallan mainiosti. Varma valinta klassisten jenkki-ipojen ystävälle!

Stone’s Ginger Joe Strong

Kipakka inkiväärijuoma on raikas ja yllättävä makunautinto, joka herättelee makuhermoja uudella, kiinnostavalla tavalla. Vaikka etiketissä lukee olut, ei juomalla ole oluen kanssa tekemistä – olutta muistuttaa ainoastaan juomasekoituksen vahvuus.

Ginger Joe Strong on mausteinen juoma valmiina nautittavaksi. Makuprofiililtaan se iskee usein siiderinjuojiin, jotka haluavat hieman vaihtelua ja lisää potkua juomaltaan. Maultaan Ginger Joe Strong on makea, sitruksinen ja voimakkaan inkiväärinen. Tämän korkkaa mielellään seurustelun lomassa tai nauttii ruoan kyljessä. Juoman makeus tasapainottaa voimakkaampiakin makuja tai yllättää sushin kanssa tarjoiltuna.

Maku Sinneppäi Omenasiideri

Tuusulasta ponnistava Maku Brewing tunnetaan maistuvista oluista. Kotimainen panimo lanseerasi myös erittäin onnistuneesti oman siiderin viime kesän korvalla. Mukavan kuivaan ja hapokkaaseen Sinneppäi Omenasiideriin on haettu tyylisuuntaa Iso-Britanniasta. Lopputulos on hyvin Granny Smith -tyylinen kokonaisuus. Jos intohimona on aito ja hapokas omenasiideri, tartu ihmeessä tähän värikkääseen tölkkiin!

Mouton Cadet Rouge

Yksi Ranskan tunnetuimpiin viinibrändeihin kuuluva Mouton Cadet syntyi vuonna 1930, kun Baron Philippe de Rothschildin loi viinin omaksi nimikkoviinikseen. Cadet tarkoittaa perheen nuorinta poikaa ja Mouton puolestaan lammasta.

Viinissä yhdistyvät kolme Bordeauxin klassista rypälettä: Merlot, Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc. Kevyt ja keskitanniininen viini yhdistyy ruoalle helposti. Yleisesti liharuoat, mutta etenkin lammas nauttii tämän viinin suosiosta ja kelpaa tätä viiniä nautiskella myös juustolautasen vierellä. Isänpäivän kunniaksi pullo on pukeutunut tyylikkääseen lahjapakkaukseen, joten sen voi ojentaa saajalleen näppärästi myös sellaisenaan.

Jam Shed Shiraz

Australiainen Shiraz on rypäleenä pehmeän makoisa ja siksi viinissä on todella hillomainen makumaailma. Makuprofiili on marjaisa ja viinistä löytyy selkeästi niin karhunvatukkaa kuin mustikkaakin. Makean viinin ystävä tulee rakastumaan tähän aussiin!

Runsaan hedelmäinen Jam Shed sisältää paljon mausteisuutta ja makeutta. Viinin voi helposti yhdistää tulisempien makujen tai jopa jälkiruoan kanssa – kokeile vaikkapa suklaakakun parina! Ennakkoluuloton isä kopauttaa lasin sekaan muutaman jääpalan ja nauttii punaviinin trendikkäästi saunan lauteilla.