Yllätä rakkaasi viinillä ja runolla – lahjavinkit ystävänpäivään

Vaikka ystävänpäivänä lämmin ajatus on moninkertaisesti tärkeämpi kuin lahja, on rakkaitaan mukava muistaa myös ihanilla yllätyksillä. Anna Viinilinnan Ritarin auttaa lahjahuolissa ja tee valinnasta helppoa – rakkaudella valittu viini ja ääneen lausuttu runo sulattaa kenen tahansa sydämen!

Viini itsessään voi tuntua hieman persoonattomalta lahjalta, vaikka se olisi kuinka suurten tunteiden saattelemana valittu. Ongelma ratkeaa Viinilinnan Ritarin avustuksella, kun lisää tunnetta lahjaan tuodaan leppoisilla runonparsilla. Jokaiselle Ritarin suosittelemalle viinille on lämpimien ajatusten voimalla loihdittu runo, jonka voi sitten luritella sydänkäpyselleen lahjaa antaessa ja täten paljastaa myös herkemmän puolen itsestään. Nappaa tästä lahjavinkit ystävänpäivään 14.2.!

Homma on siis simppeli; Tutustu viiteen erilaiseen, mutta sesonkiin sopivaan viiniin ja valitse kuvauksen perusteella mielitietyllesi osuva yksilö. Ritari muistuttaa pitämään mielessä lahjan saajan mieltymykset, vaikka haaveissa voikin olla myös oma pääsy lasin äärelle.

Eli ei muuta kuin tutustumaan tarkoin tätä päivää varten valittuihin viinisuosituksiin ja ajatuksella valitsemaan omalle ystävälleen parasta matchia – itsesi lisäksi siis!

Mille Bisous XXX

13 % | 13,49 € | 0,75 l

Tuhat suukkoa

Tuhansia suukkoja – sulle suoraan Ranskasta.
Toin mä myöskin kukkia – niitä ei saa Alkosta.
Pullo täynnä makuja  – ja sopii myöskin heille
Mut viinin kaa ei rapuja – koska tehty vegaaneille.

Mille Bisous tarkoittaa tuhatta suukkoa ja jo pelkästään nimensä puolesta kuuluu ystävänpäivän lahjalistalle, etenkin jos viinin vastaanottaja on lukenut vähääkään ranskaa. Ranskan eteläisimmästä osasta tuleva valkoviini on kuiva ja raikkaan makuinen tuotos rennolla otteella. Makuprofiili on hapokas ja hedelmäinen, joukosta löytyy päärynän ja persikan aromeja. Tämä erinomainen seurusteluviini on myös vegaaninen.

Bellissima Organic Zero Sugar Extra Brut

11,5 % | 13,99 € | 0,75 l

Ei käy kylkiin

Täs on viini hentoinen – ilman suurta makeutta.
Fiiliskin on pehmoinen – on sydän täynnä rakkautta.
Ei iske tauti sokerin – tää viini ei käy kylkiin.
Mahtuu päälle vaatteetkin – eikä rakas ala hylkiin.

Kuin rutikuivaa proseccoa! Bellissima on salikissan takuuvarma valinta. Tämä kuohuviini on tehty samasta rypäleestä kuin proseccot eli Glerasta, mutta täysin sokerittomana versiona. Glera itsessään on hyvin hedelmäinen rypäle, joten viinin sokerittomuus ei tunnu suussa liian voimakkaalta viinin hedelmäisyyden ansiosta. Viini on kuiva ja hapokas, mutta proseccosta tuttu päärynäisyys tulee esiin kevyenä häivähdyksenä ja sopivan pirteänä makuna. Jos mielitiettysi on proseccojen ystävä, mutta aloittanut juuri kuntokuurin, niin tämä kuohuviini onkin kuin tehty hänelle. Viini on myös luomu ja vegaaninen, joten keveys tuntuu lantion lisäksi mielessä.

Divici Prosecco Rosé Extra Dry

11 % | 11,49 € | 0,75 l

Uuden alku

Kuplivaa ja punaista – ole rohkea ja maista.
Ei oo toista samanlaista – uniikkia, sinunlaista.
Ota multa viini tää – minun sydän tykyttää.
Jäljelle vain jää – tyhjä pullo, mää ja sää
.

Mikä olisikaan parempi hetki roseeproseccolle kuin helmikuun 14. päivä? Italian viinilainsäädäntöön tuli viime vuoden lopulla muutos ja suuren suosion saavuttanutta prosecco-kuohuviiniä saa nykyään valmistaa roseeversiona. Tässä on todellinen trendituote!

Upean vaaleanpunainen väri syntyy pienestä osuudesta Pinot Nero -rypälettä. Maku on pehmeän kevyt, mutta Pinot Nero leikkaa makeahkoa päärynäisyyttä pikkuisen ja antaa viinille miellyttävän, hieman aikuismaisemman maun.

Divici Prosecco Rosé sopii loistavasti marjaisten herkkujen, mutta myös irtokarkkien kanssa. Lakritsi ja hedelmäkarkit ovat tämän kuohuvan kanssa nappivalinta.

Divici Organic Prosecco Extra Dry

11 % | 12,48 € | 0,75 l

Rakkauden kesä

Jos palata mä voisin – viime kesään kuumaan.
Prosecconkin joisin – rakastuin mä puumaan.
Avattiin me kuohari – se meni jäihin.
Pullo meillä hupeni – se kävi päihin.

Klassinen Prosecco pitää sisällään pehmeän makeuden ryhditettynä päärynäisellä otteella. Monet saattavat pelästyä etiketin extra dry -nimikettä, mutta Italian kuohuvissa on aina sen verran jäännössokeria, ettei niistä rutikuivia saa millään. Prosecco sopii loistavasti myös aloittelevalle kuohuviinin maistelijalle, sillä viini on todella helposti lähestyttävä. Prosecco on mitä parhain juhlajuoma ystävänpäivään, sillä se ei ole liian jäykkä tai ryppyotsainen. Eli tämä viini on juuri sopivan rento ystävänpäivän rentoon tunnelmaan.

Macho Man Monastrell

14 % | 29,98 € | 0,75 l

macho-man-monastrell

Voimaa ja makua

Viini, jollon hauberi – mäkin haluun mulle!
Tämän pullon valitsin – rakkaudella sulle.
Makua on paljon – tuntuu ihanalle.
Sinut minä tahdon – terkuin partanalle.

Hieman rotevampi ystävänpäivän viinisuositus tulee Espanjan auringon alta. Siinä missä edelliset viinit ovat olleet rennon kepeitä, on Macho Manissa rentoa vain etiketti. Viini on tuhti makupommi, niin kuin Jumillan Monastrellista voidaan odottaakin ja sopii tietenkin voimakkaaksi pihviviiniksi sekä juustolautasen takuuvarmaksi suosikiksi. Viini on täyteläinen ja tanniininen, se tuntuu suussa upean aromikkaalle.

Tässä olivat tällä erää lahjavinkit ystävänpäivään – palataan taas kuulolle seuraavien sesonkien merkeissä!