Uusivuosi poksautetaan käyntiin kuplivalla – Miten yhdistää kuohuviini ruokailuun?

Kuohuviinilasillinen tuo juhlan tuntua erityisiin hetkiin ja pian on aika kohottaa malja uudelle vuodelle. Kuohuviini on monipuolinen juoma, sillä kippistelyn lisäksi se maistuu myös ruokapöydässä ja tuo ylellisyyttä aterialle.

Oletko perinteisen kuohuviinin, roseekuohuviinin vai samppanjan ystävä? Pitäisikö ottaa ihanan villi aloitus vuodelle 2021 ja kokeilla jotain täysin uutta: roseeproseccoa? Anna Viinilinnan auttaa juhlahetken juomavalinnassa ja lue, miten maljajuomina loistavat kuohuviinit tukevat myös ruokien makumaailmaa.

Divici Prosecco Rosé Extra Dry

11 % | 11,49 € | 0,75 l

Ruokamatch: salaatit, pastat & rasvainen kala

Uutta kuohuviinikategoriaa, roseeproseccoja, edustava Divici Prosecco Rosé on pirteä ja mukavan hedelmäinen uutuus. Kevyet salaatit, pasta-annokset ja rasvainen kala saavat erinomaisen makuparin tästä kauniin vaaleanpunaisesta kuplivasta.

Viinin valmistuksessa on käytetty 15 % Pinot Nero -rypälettä, mikä tuo kuohuvaan heleän värin lisäksi myös pienoista ryhdikkyyttä. Proseccoille ominainen päärynäisyys on uudessa roseeproseccossa totuttuun tapaan läsnä. Juoman keveys ja pirskahtelevuus tekevät tästä erinomaisen juhlajuoman, joka on varmasti monen makuun!

Alexandre Bonnet Perle Rosée Champagne Brut

12,5 % | 37,98 € | 0,75 l

Ruokamatch: makeat jälkiruoat, kala ja äyriäiset

Macaronsit, marenkileivokset ja muut makean makoisat jälkiruoat nauttivat Alexandre Bonnet Perle Rosée Champagnen seurasta. Alku- ja pääruokien puolelta erinomaisesti yhteen liittoutuvat kala ja äyriäiset. Arvostettu samppanja on mitä elegantein juoma erityisiin hetkiin ja tämä loppuvuodesta vaaleaan lahjapakkaukseen sonnustautunut pullo on myös hieno tuliainen juhliin.

Tämä Pinot Noir -rypäleestä valmistettu samppanja tulee Etelä-Ranskasta, Les Riceysin kylästä. Samppanjaksi ihanan kevyt, marjaisa ja raikas Alexandre Bonnet Perle Rosée on tuoksultaan punamarjainen ja moniuloitteinen – täydellistä luksusta uuden vuoden juhliin!

Fiorissimo Prosecco Rosé Extra Dry

11 % | 12,98 € | 0,75 l

fiorissimo-prosecco-rose
Ruokamatch: rapu, vaalea kala & salaatit

Upean koristeelliseen pulloon kätkeytyvä kuiva ja hapokas roseeprosecco sopii tarjoiltavaksi rapuannosten, vaalean kalan tai maukkaiden salaattien yhteydessä. Napakka hapokkuus ja hedelmäisen lempeä maku luovat upean liiton ja kaivatun ryhdin, jolloin tätä kuplivaa nauttii mielellään ruokailun lomassa.

Fiorissimo Prosecco Rosé valmistetaan Glera- ja Pinot Nero -rypäleistä Italian auringon alla. Tämä pirteä kuohuviini on myös vegaaniystävällinen.

Fiorissimo Prosecco Extra Dry

11,5 % | 12,98 € | 0,75 l

Ruokamatch: salaatit & vaalea kala

Miellyttävän kuiva ja herkullisen hapokas Fiorissimo Prosecco täydentää vaalean kalan tähdittämää annosta ja on oiva yhdistettävä raikkaille salaateille. Tämä italialainen kuohuviini on vakuuttanut paikkansa monissa tilanteissa ja se onkin ansaitusti Suomen myydyin prosecco.

Ikoninen Fiorissimo Prosecco edustaa hyvin perinteikästä proseccoa ja varmasti juuri sen takia tähän onkin mutkatonta mieltyä. Täydellisen pehmeässä kuohuvassa yhdistyvät päärynäisyys, persikkaisuus ja viheromenaisuus. Jos siis Suomen myydyin prosecco on vielä maistamatta, on tässä ehdottomasti potentiaalia uuden vuoden juhlajuomavalinnaksi!

Vicarage Lane Bubbly Brut

13 % | 14,58 € | 0,75 l

Ruokamatch: kana, kala ja äyriäiset

Aperitiivina lasissa tanssahteleva Vicarage Lane Bubbly Brut -kuohuviini sointuu myös alku- ja pääruokien lomaan. Mutkaton tapa on tarjoilla toinen lasillinen maljakuplivaa alkuruoan parina. Tämä Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc maistuu kanaruokien sekä kalan ja äyriäisten kaverina.

Vicarage Lanen viinejä voidaan pitää melkeinpä puoliksi kotimaisina, sillä tilaa emännöi upea Satu Lappalainen. Suurin osa tilan tuotteista suuntautuu Suomen markkinoille, joten voidaan todellakin puhua viineistä, jotka ovat suomalaiselta suomalaisille.

Veuve du Vernay Ice Rosé Demi-Sec

11 % | 3,99 € | 0,2 l

Ruokamatch: makeat jälkiruoat

Veuve du Vernay Ice Rosé on kehitetty tarjoiltavaksi jäiden kera viinilasista. Puolimakea roseekuohuviini on mitä suloisin piristys makean jälkiruoka-annoksen seuraksi; kokeile vaikkapa suklaisten herkkujen kaverina!

Nautiskelija löytää tämän ranskalaisen kuoharin tuoksusta ja mausta sekä vadelmaa että mansikkaa. Lempeän makeahkoa tyyliä edustava Veuve du Vernay Ice Rosé löytyy kätevästi sekä 20 cl että 75 cl pullokoossa.

Henkell Trocken

11,5 % | 3,47 € | 0,2 l

henkell-trocken
Ruokamatch: aasialaiset maut, salaatit & pizza

Puolikuiva ja hedelmäinen Henkell Trocken -kuohuviini tasapainottaa mausteisempia makumaailmoja – aasialaiset ruoat, maistuvat salaatit ja ronskimmatkin pizzat saavat tästä hienon aisaparin seurakseen.

Eloisasti kupliva Henkell on todellinen klassikko, joka valloittaa uusia kuohuviinin ystäviä jatkuvasti puolelleen. Persikkainen ja raparperimainen makumaailma on miellyttävän pirskahteleva ja kokonaisuudesta muodostuu pehmeän kepeä kuohuva. Tämän tuotteen löytää myös 75 cl kokoisena loppuvuodesta upeassa lahjapakkauksessa.