Kaunis kuohuviini valmistujaisiin – tarjoa juhlavieraille tai anna lahjaksi

Näyttävään pulloon sujahtanut juhlajuoma on sekä upea katseenvangitsija valmistujaisissa että oivallinen lahjaidea päivänsankarille. Onko valintasi kohokuvioinen lasipullo, suloisesti koristellut piccolot vai lahjapakkaukseen kääritty samppanja? Tutustu sesongin kauneimpiin kuohuviinipulloihin ja löydä suositukset tärkeään päivään!

Kuohuviini valmistujaisiin kannattaa valita kultaista keskitietä noudattaen, jolloin se mitä todennäköisimmin sopii useiden vieraiden makumieltymyksiin. Jätä mieluummin äärimmäisen kuivat tai todella makeat kuohuvat toisiin hetkiin ja poimi tarjolle jokin tältä väliltä. Maljajuomaa pohtiessa kannattaa luottaa yksinkertaisiin makuihin ja muistaa, että aavistuksen hedelmäiset kuplivat ovat usein mukavan suunmyötäisiä. Muistathan huomioida tarjoiluissa myös alkoholittomat vaihtoehdot.

Kaunis kuohuviini valmistujaisiin löytyy kuvioidusta pullosta

Juhlavuutta klassiseen kuohuviinipulloon tuovat erilaiset kohokuviot, jotka heijastavat kesän valonsäteitä ympärilleen. Kuohuviinipullot kannattaa asetella jäillä täytettyyn astiaan ja kaataa viini lasiin vasta sitä mukaa, kun vieraita saapuu paikalle. Näin kuohuviini pysyy raikkaan viileänä, eivätkä kuplat haihdu ennen aikojaan. Juhlajuomia suunnitellessa on hyvä muistaa, että yhdestä 0,75 l pullosta riittää annokset kuudelle hengelle.

Freixenet Prosecco Extra Dry

Suureen suosioon kohonnut prosecco lukeutuu mitä erinomaisimpiin maljakupliviin sen raikkautensa ja hedelmäisyytensä ansiosta. Freixenet Prosecco on kuiva ja raikkaan hapokas, tyylikkäästi persikkainen ja päärynäinen prosecco, jonka maussa voi aistia myös hiukan sitrusmarmeladia ja kukkaisuutta. Viinin raikkaus ja pehmeät kuplat ovat onnistuneessa tasapainossa keskenään.

Gran Passione Organic Dry

Gran Passione Spumante on pyöreän hedelmäinen yhdistelmä Pinot Grigiota ja Chardonnayta juuri sopivassa suhteessa. Puolikuivan viinin päärynäinen hedelmäisyys ja raikkaus tekevät siitä täydellisen seurustelujuoman, joka sopii nautittavaksi sellaisenaan.

Suloiset piccolot syntyvät helpolla koristelulla

Kietaise pienten piccolo-pullojen ympärille pilli ja kauniit kukat – juhlava koristelu käy käden käänteessä! Piccoloita voi asettaa hyvin tarjolle myös ympäri juhlapaikkaa, jolloin vieraat voivat vaivattomasti nauttia kuplivasta päivän edetessä.

Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc

Henkellin alkoholiton kuohuviini on valmistettu kuten alkoholillinenkin, jonka jälkeen siitä on tislattu tyhjiömenetelmällä alkoholi pois. Näin viini säilyttää luonteikkuutensa parhaalla mahdollisella tavalla. Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc on makean raikas yhdistelmä sitruksisuutta ja hedelmäisyyttä. Viini on maukas kokonaisuus, joka sopii niin alkumaljaksi kuin jälkiruokien makupariksi.

Henkellin monipuolisen piccolo-kolmikon täydentävät alkoholittoman rinnalla Henkell Trocken ja Henkell Piccolo Rosé Dry.

Samppanja on elegantti maljajuoma tai valmistujaislahja

Merkittävissä juhlissa saatetaan kohottaa malja klassisella samppanjalla. Arvostettu kuohuviini on myös oiva idea ojentaa lahjaksi. Maljasamppanjaksi on suositeltavaa valita hieman kevyempi ja raikkaampi tyylisuuntansa edustaja, kun puolestaan runsaammat ja paahteiset samppanjat kannattaa säästää toisiin hetkiin ruoan kanssa yhdistettäviksi.

Bonnet Perle Rosée Champagne Brut

Tämä Pinot Noir -lajikkeesta valmistettu samppanja tulee Etelä-Ranskasta, Les Riceysin kylästä. Samppanjaksi ihanan kevyt, marjaisa ja raikas Bonnet Perle Rosée on tuoksultaan punamarjainen ja moniuloitteinen. Viini nostettiin myös kategoriansa parhaaksi Helsingin Sanomien sokkotestissä ja se pokkasi ainoana täydet viisi tähteä tuomaristolta.