Kuinka valita sopiva kuohuviini juhlaan?

Kun järjestät juhlia, kuohuviinivalinnoissa voi tottakai huomioida omat mieltymykset, mutta muutamaan seikkaan kannattaa silti kiinnittää huomiota. Tässä Viinilinnan vinkit onnistuneisiin viinivalintoihin juhlan hetkellä.

Loppuvuosi on täynnä kuohuviinin arvoisia juhlia: itsenäisyyspäivä, lukuisat pikkujoulut, joulu ja uusivuosi. Moni meistä pohtii, millaista kuohuviiniä tarjota loppuvuoden juhlakauden tilaisuuksissa. Lasillisella kuohuviiniä juhlissa on sama vaikutus kuin starttipistoolilla juoksukilpailussa – tapahtuma käynnistyy ja tunnelma tiivistyy. Kuohuviini kruunaa juhlan kuin juhlan!

Kuiva, puolikuiva vai makea kuohuviini?

Kun valitset kuohuviiniä juhlaasi, niin tarkista vieraslistasi ja mieti kuinka viinillisiä ihmisiä he ovat. 10-15 hengen joukossa saattaa olla muutama “valveutunut viiniharrastaja”, mutta emme kuitenkaan suosittele tekemään viinivalintaa heidän harrastuneisuutensa perusteella. Valitse sen sijaan laadukas viini, joka sopii mahdollisimman moneen makuun. Kultainen keskitie kannattaa – nappivalinta on yleensä kuohuviini, joka ei ole rutikuiva, mutta ei myöskään liian makea. Jos Alkon hyllynreunassa kuohuviinin tuotekuvauksessa on sanat “hedelmäinen, raikas, sitruksinen ja keskihapokas”, niin voit olla varma, että kyseinen skumppa miellyttää useimpien vieraidesi makunystyröitä.

Kuinka paljon kuohuviiniä?

Kun kyseessä on tervetuliaismalja, niin “ketterät 12cl kuoharia” rentouttavat maljapuheen esittämisessä ja helpottavat välillä jopa kuulijan tuskaa. Jos olet päättänyt viettää semikosteat juhlat vain kuohuviiniä nauttien, niin puoli pulloa kuplajuomaa yhtä juhlijaa varten on vähintäänkin riittävä määrä avustamaan vieraita juhlinnassa.

Kuohuviini ja ruoka?

Kyllä! Kuohuviini on ruokaviini siinä missä valko- ja punaviinikin. Kuohuviini ei välttämättä ole parhain pihviviini, mutta sopii notkeasti cocktailpalojen, äyriäisten, vähärasvaisen kalan tai ruokaisien salaattien kanssa.

Kuohuviinin tarjoilulämpötila?

Suosittelemme, että kuohuviinit tarjoillaan 6-8 °C lämpöisenä. Muista tarkistaa, että jääkaappisi on tarpeeksi viileä kuohuviinien viilentämiseen ja laita pullot viilentymään ajoissa – mielellään jo edeltävänä iltana. Jos kuohuviiniä on tarjolla useamman tunnin ajan, suosittelemme käyttämään coolereita, jotka täytät jäillä ja kuohuviinipulloilla. Näin viinit pysyvät miellyttävän viileinä myös tarjolla ollessaan. Coolereita voi ostaa viinitarvikekaupoista tai hyvin varustelluista tavarataloista, mutta myös muut laakeat syvät astiat toimittavat viran vallan mainiosti. Hyvä ja edullinen vinkki coolerien korvikkeeksi on Ikeasta saatavat isot teräksiset salaattikulhot. Täytä kulhot runsaalla määrällä jääpaloja, iske skumppapullot jäihin, ja halutessasi koristele koko komeus muutamalla leikkokukalla.

Fiorissimo Prosecco Extra Dry

Vuodet vaihtuvat, vuosikerrat muuttuvat, mutta Fiorissimo pysyy vuosi toisensa jälkeen Alkon myydyimpien proseccojen joukossa, raikkaana ja maukkaana.

Fiorissimo Prosecon suuri suosio sai alkunsa Helsingin Sanomien kuohuviinitestistä vuonna 2016, jossa se palkittiin 5/5 tähdellä ja näin voitti koko kilpailun. Hesarin kuohuviinitestissä Fiorissimo valittiin puolestaan parhaaksi prosecoksi. Fiorissimon salaisuus on sen kepeän raikas tuoksu ja maku. Suomalaista kuluttajaa viehättää sen omenaisen kirpeä ja raikas olemus. Myös hinta-laatusuhde on tuotteessa kohdallaan. Fiorissimo ei ole liian kuiva eikä liian makea – vaan juuri sopiva!

Capri Spritz

1/3 Limoncello di Capri

2/3 Fiorissimo Prosecco Extra Dry

Täytä on the rock’s lasi jäillä ja kaada ainekset lasiin. Sekoita ja nauti! Taatusti juhlakauteen sopiva drinkkiresepti.

Bellissima Organic Zero Sugar Extra Brut

“Onko teillä jotain kuohuviiniä, missä ei ole sokeria ja sen pitää maistua raikkaan hedelmäiseltä?” Kyllä on! Nykypäivän viinitrendi varsinkin kuohuviineissä korostaa raikkautta ja matalaa sokeripitoisuutta. Bellissima Organic Zero Sugar Sparkling Wine Kuohuviiniä “herkkusuille”, ja vielä ilman sokeria.

Bellissima Organic Zero Sparkling on valmistettu Glera -rypäleestä niin kuin suosittu proseccokin. Se on erittäin tasapanoinen luomukuohuviini, jossa on miellyttävä hapokkuus. Tuoksussa on hentoa kukkaisuutta, raikasta omenaa ja maukasta greippiä. Maultaan sen suoraviivainen, raikkaan hedelmäinen ja samettinen. Jälkimakua voi luonnehtia jopa kermaiseksi.

Bellissima Organic Zero Sugar Sparkling Wine on kuin kotonaan raikkaiden salaattien, äyriäisten ja vähärasvaisen kalan seurana. Se on myös loistava aperitiivi herättelemään ruokahalua. Muista tarjota Bellissima erittäin hyvin viilennettynä! 100% luonnollista ja herkullista! Certified Organic Certified Vegan Certified Gluten-Free