Kippistele kuohuvalla – monien tilanteiden kuohuviinit

Kuohuviini on monien tilanteiden juoma – se solahtaa niin onnittelumaljoihin, kevyiden kesäherkkujen seuraksi kuin lisähemmotteluna rentouttaviin vaahtokylpyhetkiinkin. Monille ajatus kuplivasta tuo hymyn huulille ja se koetaan usein luksuksena muun mielekkään tapahtuman yhteydessä. Nyt on hyvä aika nauttia pienistä iloista tai yllättää ystävä arjen keskellä skumppatoimituksella. Seuraavat kuohuviinit sopivat erinomaisesti myös onnitteluina kesän kynnyksellä opiskelu-uransa päättäville – nostetaan siis malja kaikille valmistuville!

Vicarage Lane Bubbly Brut 

13 % | 14,58 € | 75 cl 

Vicarage Lanen tarina alkaa Jyväskylän Neste Ralleista, kun vuosituhannen taitteessa silloinen Hyundai tallin kartturi John Kennard tapasi Satu Lappalaisen. Long story short ja vuonna 2002 John osti vajaan kahdeksan hehtaarin tilan kuuluisalta Marlborough’n viinialueelta. Seuraavana vuonna Satu ja John suuntasivat Euroopasta pallon toiselle puolelle omalle viinitilalle kesätöihin ja sillä reissulla pariskunta on edelleen.

Bubbly on rehevä ja raikas kuohuviini, jossa on poreilevan rapsakkaita karviaisen, passionhedelmän sekä tuoreiden yrttien makuja. Hedelmäisestä kuohuviinistä erottuvat Marlborough’n klassisen Sauvignon Blancin luonne ja sen mustaherukkaisuus. Bubbly on miellyttävän raikas ja kuplat kantavat hapokkuutta. Pullossa on myös markkinoiden paras uudelleensuljettava Zork-korkki, jota voi uudelleen käyttää näppärästi myös muissakin kuohuviinipulloissa. Korkki talteen siis!

Pullon kaulaa komistuttaa ylväs Suomen leijona. Takapuolelta löytyvät Suomen ja Uuden-Seelannin liput, jotka juhlistavat tämän viinitalon uniikkia tarinaa. Etikettien maalaukset ovat suomalaisen taiteilijan, Sirpa Alalääkkölän, käsialaa. Vicarage Lane kuuluu paikallisen ekosertifioinnin, Sustainable Winegrowing New Zealandin, piiriin. Viini on myös vegaaniystävällinen.

Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc 

0 % | 6,48 € | 75 cl 

Hyvän kuohuviinin ei tarvitse olla alkoholipitoista. Tässä mainio juoma autokuskeille, junioreille ja kenelle tahansa, joka nauttii kuplista mielummin ilman alkoholia.

Henkell Alcoholfree Sparkling Blanc on makea, laadukas ja juhlava alkoholiton kuohuviini. Viinillä on mukavan hapokas ja sitruksinen makumaailma makeaksi kuohuviiniksi. Henkell & Co. Sektkellerei KG on yksi Euroopan suurimmista kuohuviinien, viinien ja väkevien alkoholijuomien valmistajista. Konsernilla on tytäryrityksiä 19 maassa ja sen pääkonttori sijaitsee Frankfurtin kupeessa, Wiesbaden-Biebrichissa. Pitkät perinteet omaavan yrityksen historia juontaa juurensa aina vuoteen 1832. Nykyisin Henkell & Co. on osa Dr. Oetker -konsernia, joka lukeutuu Saksan suurimpiin perheyrityksiin. Konserni toimii muun muassa elintarvike-, juoma- ja varustamoalalla.

Fiorissimo Prosecco Extra Dry

11,5 % | 12,98 € | 75 cl 

Proseccot ovat muotia juuri nyt ja ovat itseasiassa olleet jo useamman vuoden ajan. Proseccot ovat helppoja, raikkaita ja hedelmäisiä kuohuviinejä Italian koillisosista. Rypäleenä käytetään aina Gleraa ja käyminen tapahtuu terästankeissa. Proseccot sopivat täydellisesti kesään, sillä vaikka tuote olisikin kuiva, niin Gleran hedelmäisyys miellyttää monia. Tällä vaihtoehdolla huomioit myös ystävät, jotka eivät ole niin kuohuviinityyppiä – Prosecco maistuu yleensä lähes kaikille!

Fiorissimon Prosecco on malliesimerkki siitä, mille hyvän proseccon kuuluukin maistua. Raikas, kepeä, helmeilevä, päärynäinen ja pirteä kuvaavat kaikki täydellisesti tätä viiniä. Viinistä löytyy myös omenaisuutta ja makumaailma on kauttaaltaan pyöreä. Pullon kyljessä lukevaa extra dry -tekstiä ei kannata pelästyä, sillä kuohuviini ei kuitenkaan ole rutikuiva. Miellyttävän jäännössokerin ansiosta se maistuu hedelmäiselle ja lempeälle.

Tämä Veneton alueelta tuleva italialainen taidonnäyte on ollut suomalaisten suosikkeja jo pitkään. Viime vuonna kyseinen jalojuoma olikin suomalaisten ostetuin prosecco Alkosta. Uskomme vakaasti sen olevan sitä myös tänäkin vuonna.

Tutustu myös raikkaisiin roseeviineihin ja löydä oma suosikkisi!