Kevään viiniuutuudet läikkyvät laseihin – tutustu monipuoliseen kattaukseen

Oletpa sitten rosee-, valko- tai punaviinin ystävä, kannattaa katse kääntää uusien tulokkaiden kirjoon. Upeita uutuuksia ei voi yhdellä sanalla kuvailla, sillä tällä kertaa valikoima on poikkeuksellisen monipuolinen. Alkuperämaista edustettuina ovat Italia, Saksa, Portugali, Espanja, Chile ja Etelä-Afrikka.

Värikkäässä joukossa on kasvavaan kysyntään vastaava matala-alkoholinen viinijuoma sekä pienempään pullokokoon sujahtanut valkoviini. Ympäristövastuullisten pakkausten edustajina nähdään useampi kartonkitetraan pakattu viini, jotka ovat loistava valinta sekä luonnon että mukaan otettavuuden näkökulmasta.

Maistele kanssamme viiniuutuudet ja löydä uusia suosikkeja!

Vaaleanpunaisina hehkuvat uutuusroseet ovat varma kevään merkki

Roseerintamalla ilahduttavat italialainen nebbiolo, matala-alkoholinen Liisa-viinijuoma sekä nousevasta viinimaasta, Portugalista, saapuva puolimakea rosee.

Ricossa Piemonte Nebbiolo Rosato

Italialainen roseeviiniuutuus ihastuttaa maullaan – miellyttävän kuivassa ja elegantissa viinissä on aistittavissa metsämansikkaa ja vadelmaa. Ricossa Rosato on valmistettu mahtipontisesta Nebbiolo-rypälelajikkeesta, jota yleisemmin tunnetaan arvostettujen punaviinien, barolojen ja barbarescojen, valmistuksessa.

Tämä hinta-laatusuhteeltaan loistava rosee sopii monipuolisesti sekä siemailtavaksi sellaisenaan että kesäisten ruokien seuraan – yhdistä raikkaille salaateille tai grillatulle lohelle!

Liisa Pinkki Drinkki 5,5 %

Suosittu Liisa-tuoteperhe saa joukkoonsa uuden jäsenen, kun Liisa Pinkki Drinkki täydentää porukan. Kepeän raikas ja mukavan kirpsakka Liisa on matala-alkoholinen 5,5 %, roseeviinipohjainen juomasekoitus. Uutuudessa maistuu kesä – appelsiini, lime ja sitruuna nousevat makumaailmassa esiin. Näyttävä ja mutkaton vaaleanpunainen sangria syntyy käden käänteessä tarjoilemalla juoma jäiden ja hedelmälohkojen seurana.

Ympäristövastuulliseen kartonkitetraan pakattu Liisa Pinkki Drinkki on saatavilla hyvin varustetuista ruokakaupoista.

Tyyne Rosé

Tyynessä yhdistyy kaksi tämän hetken suurta viinitrendiä: Portugali & roseeviini. Puolimakeaa Tyyne Rosé -viiniä tasapainottaa hedelmäinen raikkaus ja eloisat hapot. Ulkoasultaan kesäiseen kartonkipakkaukseen sujahtaneessa viinissä on aistittavissa mansikkaa, vadelmaa ja mesimarjaa.

Viini on parhaimmillaan hyvin viilennettynä ja se on loistava valinta niin tulisen ruoan pariksi kuin nautittuna sellaisenaan. Keveytensä ja särkymättömyytensä ansiosta ympäristöystävällinen tetra kulkee vaivatta mukaan kesän piknikeille ja mökkireissuille.

Viiniuutuudet kattavat kaksi kuivaa ja hapokasta valkoviiniä

Valkoviineissä nähdään sekä pirteä tetraan pakattu sauvignon blanc että puolikkaan pullokoon saksalainen.

Pop Up Season Sauvignon Blanc

Leikkisän eläinkuosin sisältä löytyy mukavan kuiva ja hapokas sauvignon blanc -valkoviini. Viinin maussa esiin nousee rypälelajikkeelle tyypillinen herukanlehti. Pirteän hedelmäinen ja vivahteikas etelä-afrikkalainen vegaaniviini on vastuullisempi valinta, sillä se on pakattu näppärään kartonkitetraan. Pakkauksesta aiheutuva hiilijalanjälki on noin kahdeksasosa tavalliseen lasipulloon pakatusta viinistä.

Pop Up Season Sauvignon Blanc on omiaan seurustelujuomana sellaisenaan kuin myös kala- ja kasvisruokien komppaajana.

Frey Grauer Burgunder

Jokaisen kuukauden ensimmäinen torstai on päivä, jolloin Alkoon saapuu myyntiin erikoiserien viinit – näitä helmiä on saatavilla vain kertaluontoinen satsi. Huhtikuussa joukosta löytyy saksalainen Frey Grauer Burgunder, joka saapuu puolikkaassa 0,375 litran pullokoossa. Muualla maailmassa sama lajike tunnetaan nimillä Pinot Gris ja Pinot Grigio.

Viinissä yhdistyvät arvostetun Rheinhessenin alueen valkoviinille tyypilliset piirteet. Väriltään viherkeltainen viini on kuiva, hapokas ja mukavan hedelmäinen. Esiin nousee sitruksisuus, keltaluumuisuus, aprikoosisuus ja kevyt päärynäisyys. Saatavilla 7.4. alkaen.

Merlot ja tempranillo ilahduttavat punaviinin ystävää

Keskitäyteläiset, mutta muutoin tosistaan hyvinkin paljon eroavat punaviinit saapuvat Chilestä ja Espanjasta.

Jam Shed Merlot

Suosittu Jam Shed Shiraz saa seurakseen saman viinisarjan tulokkaan, kun Merlot-lajikkeesta valmistettu uutuus löytää tiensä valikoimaan. Herkullisen mehevän ja hilloisen punaviinin pehmeät tanniinit ovat suuta hiveleviä. Keskitäyteläinen chileläinen viini on nappivalinta kesän grilliherkkujen kumppaniksi sekä nautittavaksi juustojen seurana.

VA! Maceración Carbónica Tempranillo

Viiniuutuudet kattavat tällä kertaa myös toisen erikoiserien yksilön, kun joukkoon saadaan upea Riojan punaviini. Uutuus on saman tuottajan käsialaa, jonka viini valittiin Viinilehden toimesta vuoden 2020 parhaaksi punaviiniksi. Tempranillo-lajikkeesta valmistettu keskitäyteläinen ja -tanniininen viini on puolukkainen, karhunvatukkainen, mustikkainen ja kevyen mausteinen.

Saatavilla Alkon valikoimasta 7.4. alkaen.