Kesän viiniuutuudet katetaan pöytään – tutustu monipuoliseen valikoimaan!

Uutuusviinien kirjo pitää sisällään raikkaita tulokkaita olitpa sitten valko-, rosee-, puna- tai kuohuviinin ystävä.

Viinilinnan portfolion täydentävät Itävallasta, Saksasta ja Espanjasta peräisin olevat viinit – tutustu kuuteen tulokkaaseen ja löydä uusia suosikkeja!

Klostergarten Grüner Veltliner

12,5 % | 26,98 € | 2 l

Uusimpana lisänä Stift Klosterneuburgin tuoteperheessä nähdään Klostergarten Grüner Veltliner kahden litran hanapakkauksessa. Klostergarten tuo premium Grüner Veltlinerin hanapakkaukseen juuri sopivasti kesäsesongiksi. Grüner Veltliner, tai tuttavallisemmin GV, on yksi mielenkiintoisimmista ja monipuolisimmista rypäleistä, joita viinintuotanto voi meille tarjota.

GV:n suosio piilee sen elegantissa rakenteessa ja hillityssä hedelmäisyydessä, joka tarjoaa herkillekin mauille hienosti tilaa, mutta tukee samalla tuhdimpia ruokalajeja. GV toimii ympäri vuoden alkaen parsakaudesta grillikauteen ja terassille, jatkuen rapujuhlien kautta joulun kalapöytään. Kauniin hanapakkauksen voi huoletta laittaa juhlapöytää koristamaan.

Frey Katharinenhof Silvaner Riesling

12,5 % | 9,90 € | 0,75 l

Rheinhessenin länsirajalla sijaitseva Freyn viinitila löytyy Ober-Flörsheimin kylän sydämestä. Frey kasvattaa luomusertifioidut rypäleensä 100 % omilla tarhoillaan, jotka levittyvät 20 km alueelle. Noin 70 vuotta sitten aloittanut yritys on pysynyt koko ajan samalla perheellä ja tällä hetkellä suvun nuorin polvi yhdessä isänsä kanssa vastaa talon toiminnasta.

Frey Katharinenhof Silvaner Riesling nimensä mukaisesti kahden rypäleen sekoitus. Viini on kypsynyt teräsastioissa maksimaalisen raikkauden varmistamiseksi. Jäännössokeria on jätetty vain hyvin maltillisesti ja hapot ovat Rheinhessenin tyylin mukaan suhteellisen korkeat, jotta viiniin saadaan haluttu pirteän hedelmäinen makumaailma. Viini sopii nautittavaksi merenelävien tai sushin makuparina.

Corvers-Kauter R3 Rheingau Riesling Revolution offdry

11,5 % | 13,99 € | 0,75 l

Viinilehden Vuoden valkoviiniksi valitun tuottajan uusi taidonnäyte on pakattu Suomen markkinoiden ensimmäiseen hiilineutraaliin lasipulloon. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Lähes kokonaan kierrätetystä lasista valmistetun pullon valmistukseen käytetään uusiutuvaa energiaa, kuten biokaasua. Kevyet lasipullot voidaan pakata kuljetuksessa tilaa säästäen, ja vähäisetkin päästöt kompensoidaan ClimatePartnerin kautta. 

Pullon sisään kätkeytynyt puolikuiva riesling jatkaa perhetilan tunnettua korkean hinta-laatusuhteen sarjaa. Todella tyylikäs, hienostunut ja mineraalinen valkoviini on asteen verran makeampi kuin edeltäjänsä R3 Rheingau Riesling Remastered ja R3 Rheingau Riesling Reserve. Viini yhdistyy hienosti erityisesti äyriäisten ja sushin seuraan.

Pop Up Season Organic Rosé 2021

12 % | 5,98 € | 0,5 l

Pop Up Season on sarja hedelmäisiä viinejä, jotka tuovat pilkahduksen aurinkoa ja tuulahduksen kesää lämpimistä viinimaista. Erityisesti ympäristövastuullisista tetra- ja PET-pulloista tutuksi tulleen Pop Up Season -sarjan uusin tulokas on näppärä 0,5 l tetra.

Puolikuiva roseeviini on valmistettu 100 % Bobal-rypälelajikkeesta. Monipuolinen viini yhdistää hyvän hapokkuuden ja sen maussa esiin nousevat kesäiset marjat, kuten kirsikka ja mansikka. Uutuusrosee maistuu sellaisenaan tai yhdistyy moitteetta kevyille kesäherkuille.

Braunewell Riesling Sekt Dry 2018

12 % | 14,98 € | 0,75 l

Riesling-kuohuviineistä on povattu yhtä seuraavaa suurta trendiä – eikä suotta! Monen suomalaisenkin suosikkilajikkeesta valmistetut kuohuviinit yhdistävät hyvän hapokkuuden ja sitruksisuuden luoden maistuvan ja raikkaan lopputuloksen. Braunewell Riesling Sekt Dry 2018 valmistetaan Selzin laakson viileillä viinitarhoilla kypsyneistä Riesling-rypäleistä.

Winzersektiksi kutsutaan yleensä yhden rypälelajikkeen kuohuvaa, joka on valmistettu jollain Saksan laatuviinialueella tuottajan omien tarhojen sadosta. Tyyli on vastine Ranskan samppanjalle ja crémantille, joten myös Winzersekt valmistetaan perinteisellä eli pullokäymismenetelmällä. Braunewellin kuohuviinien erityislaatuisena ominaisuutena on pitkä hiivakypsytys viinitilalla. Talo toimii Rheinhessenin alueella ja on erityisen tunnettu laatukuohuviineistään.

Péto Organic 2021

13 % | 29,98 € | 3 l

Talviunilta herännyt Petó Red Wine DO Valencia on irti ja valmis valloittamaan tiensä suomalaisten sydämiin! Luomu ja vegaaniystävällinen Petó on tassutellut pohjolaan Espanjan lämmöstä Valencian alueelta, jossa on otollinen lämpötila herkullisten ja muhkeiden rypäleiden kypsytykselle. Näistä lähtökohdista on luotu pehmeä Tempranillo- ja Shiraz-lajikkeen kokonaisuus, jossa maistuvat punaisten hedelmien ja marjojen aromit.

Kolmen litran hanapakkaukseen sujahtanut viini on keskitäyteläinen ja -tanniininen. Nauti punaisen lihan ja grilliruokien kanssa tai sellaisenaan. Upea ja kätevä myös mökillä ja juhlissa!

Uudet roseeviinit hehkuvat vaaleanpunaisina – tutustu kesän kausituotteisiin!