Uutuusjuomat tuovat kesän ruokakauppoihin

Päivittäistavarakauppojen alkoholijuomavalikoimat saavat jälleen uusia tuotteita hyllyihinsä. Vaikka pari vuotta sitten muuttunut alkoholilaki salli vahvempien tuotteiden tulon juomaosastoille, ei klassisia matala-alkoholisia uutuuksia sovi unohtaa. Viinilinnan uusista tulokkaista ruokakaupan puolelle löytyy laadukasta bändiolutta, klassista saksalaistyylistä ja hieman harvinaisempaa tyylisuuntaa edustavaa belgialaistyylistä matala-alkoholista olutta. Nämä kaikki kolme tulevat Maku Brewingin panimosta Tuusulasta. Joukkoon liittyy myös Alkon puolelta monien tuntema Liisa, nyt uutena 5,5 % viinidrinkkinä kera raikkaan kesäisten makujen. Maistellaan yhdessä kesän uutuusjuomat läpi!

Kaikki neljä tuotetta sopivat erittäin hyvin vaikkapa piknikille. Joten ei muuta kuin viltti nurmelle ja rockit soimaan, kesä on täällä!

Maku Brewing Hefeweizen

5,4 % | 33 cl

maku-brewing-hefeweizen

Klassista saksalaistyylistä vehnäolutta rakastaville Maku Brewingiltä on tarjolla perinteinen uutuus. Tyypilliseen tapaan olut on suodattamaton ja pehmeä venhäolut, josta löytyy kypsän banaanin aromeita. Vehnämaltaat saavat oluen tuntumaan hieman makeammalta ja hedelmäisemmältä. Yleisestikään vehnäoluisiin ei laiteta hirvittävää määrää humalaa. Oluen humalointi ei ole liian voimakasta, vaan Magnum ja Hallertauer Mittelfrüh -humalalajikkeet antavat maltaalle tilaa hengittää. Vehnäolut on mitä mainioin janon sammuttaja kesähelteellä. Se on omiaan myös kevyempien ruokalajien, kuten kalan ja kanan kanssa. Periaatteessa näin viinilinnalaisena voitaisiin sanoa, että Makun Hefeweizenia toimii erinomaisesti samassa tilanteessa kuin valkoviini. Oluen löydät hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Maku Brewing Grisette

3,9 % | 33 cl

Belgian seudulta lähtöisin oleva Grisette-olut on matalammalla alkoholiprosentilla varustettu ale. Kyseinen oluttyyli on jäänyt hieman unholaan, mutta aivan suotta – tässä on kesäolut parhaimmillaan! Ohran lisäksi Grisettessä saattaa olla mukana muitakin maltaita. Maku Brewingin Grisettessä on käytetty muun muassa kauramallasta ja humalina tässä hienossa ja herkässä oluessa ovat Magnum, Styrian Goldings, Chinook ja Saaz.

Matala-alkoholisia oluita kavahdetaan usein vedoten niiden “tyhjään” makuun. On totta, että alkoholi tuo oman ominaisen makuprofiilinsa olueeseen ja esimerkiksi alkoholittomat oluet jäävät silloin tällöin valjuiksi. Grisette on raikas poikkeus, eikä jätä juojaansa kylmäksi. Tästä oluesta ei jää fiilistä, että jotain puuttuisi. Olut on tietenkin kevyt ja hentoinen, mutta maistuva ja raikas. Grisette edustaa harvinaisempaa oluttyyliä täällä Suomessa, mutta jos kaikki Grisettet maistuisivat tältä, saisi olutsuunta varmasti enemmänkin ihailijoita puolelleen. Maku Brewing Grisetten löydät hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Maku Brewing Amorphis – Legacy Of  The 1000 Lakes

5 % | 33 cl

maku-brewing-amorphis

Nyt on laadukas bändiolut markkinoilla. Harmittavan usein monet bändioluet ovat hirmu tylsiä, mutta jos on klassisen pale alen ystävä, on tässä todellinen nappivalinta. Ainakin Viinilinnan Ritaria miellyttää oluen tasapainoisuus. Tuotteesta ei löydy järisyttävän voimakasta humalointia, vaan olut on pyöreän makuinen suussa. Aavistuksen makeahko, mikä tasapainoisiin pale aleihin kuuluukin, mutta mukana on myös luonnollista sitruksisuutta sekä ruohoisuutta. Maltaan oma makumaailma ei ole äärimmäisen ylitsevuotava, vaan kevyemmänlainen. Tällöin pehmeä humalointi pääsee mukavasti oikeuksiinsa. Magnum, Centennial, Williamette ja Chinook toimivat täydellisesti yhdessä ja saavat aikaan miellyttävän ja pyöreän pale alen. Maku Brewingin Amorphis oluen löydät hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Liisa Mansikka & Sitruuna

5,5 % | ovh 6,99 €* | 1 L

liisa-mansikka-sitruuna

Koko kansan suosikki Liisa saapuu päivittäistavarakauppoihin, nyt maustettuna valkoviinipohjaisena juomana litran kokoisessa tetrapakkauksessa. Liisa on hieman muuntautunut maitokauppaan sopivammaksi saaden samalla itselleen uuden makuyhdistelmän: mansikka-sitruunan. Uusi Liisa jatkaa jo hyväksi havaittua linjaa, sillä Liisat ovat joka tilanteessa maistuvia, monikäyttöisiä ja ennen kaikkea laadukkaita hyvän mielen viinejä (ja nyt myös viinidrinkkejä).

Uusi Liisa on ennen kaikkea raikas – juomassa maistuu kesä ja paistaa aurinko. Tarjoa piknikillä vaikkapa jäiden ja mansikoiden kanssa. Liisa Mansikka & Sitruuna on parhaimmillaan ystävien seurassa ja pienten naposteltavien yhteydessä. Uuden Liisan löydät hyvin varustelluista ruokakaupoista.

*Vähittäiskaupassa kauppa yksin päättää lopullisen myyntihinnan.

Kurkista myös Alkon panimotuotteiden uutuusjuomat!