Kesän parhaat grilliviinit – näin onnistut juomavalinnassa

Mehevän grilliruoan juomakumppanilta vaaditaan luonnetta ja makua. Mitä mausteisempi ruoka, sen paremmin makuparina toimivat hieman makeammat juomavaihtoehdot. Onnistuneet yhdistelmät nostavat elämyksen uudelle tasolle, joten nappaa vinkit talteen ja valmistaudu vastaanottamaan grillimestarin viitta harteillesi.

Mikä viini kannattaa valita grillatulle kanalle? Entäpä, jos tarjolla on mökkirannasta pyydettyä kalaa? Tai vaikkapa klassinen naudan filee? Kun ruoasta on päästy yhteisymmärrykseen, voidaan suunnata katseet juomapuoleen ja poimia parhaat grilliviinit kattaukseen. Käydään yhdessä inspiroitumaan!

Mausteinen grilliliha arvostaa pientä makeutta punaviinissä

Mikäli grillissä valmistuvat voimakkaammin marinoidut ribsit tai vaikkapa possun kasleri, on hieman sokeria sisältävä punaviini nappivalinta. Makeus pehmittää tulisuutta luoden tasapainoisen kokonaisuuden.

Tummanpunainen Zensa Primitivo on upean pehmeä ja tuoksultaan moniulotteinen italialainen. Muista viilentää punaviiniä reilulla kädellä, sillä kesäkuumalla se lämpenee lasissa vauhdilla.

Kesäinen grillikala ja runsas valkoviini ovat luotuja toisilleen

Grillin kautta pyöräytetyt kalat tai ravut kannattaa tarjoilla runsaan ja harmonisen valkoviinin saattelemina. Olipa lautasella itse pyydettyä ahventa, marketista ongittua lohta tai vaikkapa jättikatkarapuja sopii mineraalinen Gebr. Ludwig Weisser Burgunder niille mainiosti. Tässä saksalaisessa uutuusvalkoviinissä miellyttävä hapokkuus ja täyteläinen makumaailma ovat upeassa tasapainossa.

Keskitäyteläinen punaviini kruunaa naudanlihan tai peuran

Jos grilliin eksyy suolalla, pippurilla ja yrteillä maustettua punaista lihaa, kuten naudan filee tai peuraa, on keskitäyteläinen punaviini erinomainen valinta.

Les Dauphins Rouge on klassinen kolmen rypäleen sekoite, jossa Grenache, Syrah ja Mourvedre täydentävät toisiaan. Tässä on aidon marjaisa viini näyttävässä pullossa.

Grillattu kana ja puolikuiva roseeviini löytävät yhteisen sävelen

Trendikäs ja monipuolinen roseeviini yhdistyy näppärästi grilliherkuille. Hyvin viilennettyä roseeta siemailee myös mielellään ruoanvalmistuksen lomassa. Grillissä valmistettu kana saa Symphonie de Fleurs -roseeviinistä erinomaisen kumppanin. Puolikuivan viinin marjaisuutta ryhdittää raikas hapokkuus.

Makean kipakka inkiväärijuoma on luottovalinta tuliselle ruoalle

Tulisen mausteinen grilliruoka tasapainottuu makeammalla juomavalinnalla. Grilliviinit saavat joukkoonsa erinomaisen lisän, kun Ginger Joe -inkiväärijuoma tarjoilee makeuden lisäksi hyvää potkua. Korkkaa GJ ja suuntaa grillibileisiin, joissa maku ja meininki raikaavat. Monipuolinen Ginger Joe maistuu hienosti myös sellaisenaan!

Psssst! Mikäli grillausseurueesi koostuu suuremmasta joukosta, suosittelemme kurkkaamaan sesongin hanapakkausvinkit!