Jouluherkuille juomaparit – kokeile viittä valloittavaa yhdistelmää

Joulunaikaan kuuluvat monenlaiset herkut: piparkakut, suklaat, vihreät kuulat, joulutortut ja taatelikakut. Loimme näille viidelle klassikkoherkulle kokeilemisen arvoiset viinisuositukset, joilla makuelämys nousee seuraavalle tasolle. Tarjoa pikkujoulujuhlissa, nautiskele välipäivinä tai hemmottele itseäsi.

Tässä ovat jouluherkuille juomaparit, maista ja ihastu!

Suklaa ja Amarone Armigero

Kaikkien aikojen klassisimpiin viinin ja ruoan yhdistelmiin lukeutuu suklaan ja amaronen liitto. Amarone Armigeron lämpimän hedelmäinen makeus toimii etenkin tumman suklaan seurassa, ja osapuolet korostavatkin toistensa parhaita puolia.

Armigero Amaronen salaisuus piilee valmistustavassa, jossa rypäleitä on kuivatettu neljä kuukautta ennen viinin käymistä. Näin ne menettävät 40 prosenttia painostaan ja viinin mausta tulee voimakas ja tiivis. Laadukkaat amaronet kuuluvat joulun suosituimpiin lahjaviineihin.

Piparkakut ja Jam Shed Shiraz

Nauti Australian auringosta kaamoksen keskellä ja kaada piparkakkujen seuraksi lasiin täyteläistä punaviiniä. Jam Shed Shiraz on saanut vaikutteita Leasinghamin historiasta – alueella on nimittäin aiemmin toiminut hillotehdas. Karhunvatukka, mustikka, mansikka sekä kypsä kirsikka nousevat viinissä esiin. Runsaan hedelmäinen viini, joka sisältää paljon mausteisuutta ja makeutta, on leikkisä kumppani piparkakuille.  

Pssst! Jam Shed on tituleerattu myös saunapunkuksi. Ennakkoluuloton löylymestari kolauttaakin lasiin muutaman jääpalan ja nauttii viinin lauteilla loikoillen.

Joulutorttu ja Königsmosel Riesling

Ikoninen Königsmosel Riesling on ilahduttanut valikoimassa jo kolmenkymmenen vuoden ajan – ja sen suosio kasvaa edelleen! Makealle joulutortulle mainion parin muodostaa puolimakea riesling. Königsmoselin hedelmäistä makua tasapainottaa eloisa hapokkuus, joka saa upean ryhdin aikaan. Viinin keltaluumuinen aromi luo myös sillan joulutortun makumaailmalle.

Taatelikakku ja Asio Otus Bianco

Asio Otus Biancon herkullinen makeus sointuu upeasti yhteen mehevän taatelikakun kanssa. Puolikuivassa ja keskihapokkaassa valkoviinissä esiin nousevat aprikoosisuus, kevyt hunajaisuus sekä sitruunahilloisuus. Hyvin viilennettyä viiniä nauttii mielellään seurustelun lomassa.

Itse leivotulla taatelikakulla ja kylkeen sopivalla viinillä on myös ihana välittää joulutervehdys ystävälle tai sukulaiselle.

Vihreät kuulat ja Johann Baptist Dietrich Riesling Sekt Trocken

Perinteisten joulukarkkien joukkoon on paikkansa vakiinnuttanut vihreä kuula. Hieman makeampi kuohuviini ja vihreä kuula luovat yhdessä yhden joulun kovimmista herkkuparituksista. Päärynän makuisen marmeladin maku toistuu elegantissa kuohuviinissä. Riesling-lajikkeesta valmistetun kuplivan raikkaus antaa kaivatun ryhdin makealle kombolle. Maista ja ylläty!