Hilloisesta Jam Shed -punaviinistä syntyy pakkaspäivien paras juoma

Punaviini on klassinen talvi-illan juomavalinta. Mikäpä sen parempaa kuin mehevä, täyteläinen punaviini pitkän rinnepäivän tai talviulkoilun jälkeen? Hilloisesta punaviinistä syntyy pienellä tuunauksella myös herkullinen kuuma juoma, johon lisäpotkua tuo glögistä tutut mausteet kuten inkivääri, kaneli ja kardemumma. Australialainen Jam Shed on makea ja mehukas punaviini, joka toimii täydellisenä pohjana ”mulled wine” -punaviiniglögille.

Jam Shed Shiraz – maistuu hillolle, mutta virtaa kuin viini!

 Jam Shed Shiraz on australialainen punaviini, jonka eetos on yksinkertainen: viinin pitäisi olla nautinnollista, eikä liian vakavaa. Jam Shed on hieman makea, erittäin hilloinen ja täyteläinen viinielämys, joka maistuu myös niille ketkä eivät halua hienostella punaviinillään. Elämässä on tarpeeksi paljon monimutkaisia asioita – viinin ei pitäisi olla yksi niistä.

Jos siis nautit herkullisista juomista ja rennosta meiningistä, mutta et välttämättä jaksa nuuhkia ja analysoida viiniäsi pieteetillä, Jam Shed on luotu sinulle. Tätä viiniä voi nauttia sellaisenaan, kylmänä jäillä tai kuumassa Mulled Wine -viinijuomassa, joka valmistuu käden käänteessä vaikkapa mökillä pitkän rinnepäivän jälkeen. Nappaa Mulled Wine -resepti talteen ja kokeile itse!

Näin valmistat Mulled Wine -punaviiniglögin

Mulled wine syntyy helposti, nopeasti ja muutamista lähikaupan aineksista tätä reseptiä seuraamalla. Tarkkaavaisuutta vaatii ainoastaan lämmittäminen: viiniä ei kannata kiehauttaa, vaan sen annetaan lämmetä juuri ja juuri höyryäväksi.

Jam Shed Mulled Wine -punaviiniglögin resepti

Valmistusaika: 20 min
Annoksia: 6

Raaka-aineet

  • 1 pullo (0,75 l) Jam Shed Shiraz -punaviiniä
  • 1 pieni appelsiini
  • 1-2 rkl valmista glögimaustetta
  • 50 g sokeria

Valmistusohje

  1. Kaada punaviini kattilaan, lisää yhden appelsiinin kuori, glögimausteet ja sokeri.
  2. Lämmitä hitaasti keskilämmöllä, kunnes juoma on hiukan höyryävää (noin 15 minuuttia, 65-70 °C) hämmentäen välillä.
  3. Tarjoile lämpimänä, huumorilla höystettynä, halutessasi kanelitangolla tai appelsiininkuorella koristeltuna.